Home Bots & Business Pudu verscheept 70.000 robots

Pudu verscheept 70.000 robots

door Pieter Werner

Pudu Robotics, een Chinese leverancier van servicerobots, heeft in augustus 2023 een cumulatief aantal van bijna 70.000 robots verkocht, volgens het “China Service Robot Industry Research”, gepubliceerd door EO Intelligence van EqualOcean. De wereldwijde verkoop van Pudu Robotics komt voornamelijk uit Japan, Zuid-Korea, de VS, Duitsland, enz. Met meer dan 600 steden in 60 landen en regio’s is het merk uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van servicerobots ter wereld.

Het rapport wijst erop dat Chinese fabrikanten van servicerobots bij het verkennen van overzeese markten verschillende patronen zijn gaan vormen vanuit het perspectief van het wereldwijde verzendvolume. Fabrikanten met een wereldwijd verzendvolume van minder dan 40.000 eenheden bevinden zich meestal in de opstartfase. De bedrijven beginnen nog maar net vorm te krijgen en zijn nog steeds niet in staat de hele industriële keten te doordringen.

Voor fabrikanten met een wereldwijd verzendvolume van 40.000 tot 60.000 eenheden bevinden ze zich in een fase van snelle ontwikkeling. Het supply chain-systeem van het bedrijf begint effect te krijgen, ze hebben een rijke productmatrix en de wereldmarkt breidt zich ook snel uit. Fabrikanten met een wereldwijd verzendvolume van meer dan 60.000 eenheden bevinden zich in de fase om de markt te leiden. De bedrijven beschikken over toonaangevende technologie en beschikken over een compleet systeem van onderzoek en ontwikkeling, productie, verkoop en diensten.

Pudu Robotics heeft twee hoofdproductlijnen: bezorgrobots en schoonmaakrobots als solide basis, met een divers portfolio dat aan verschillende behoeften voldoet. De bezorgrobot BellaBot en schoonmaakrobot PUDU CC1 hebben erkenning gekregen van wereldwijde klanten vanwege hun uitstekende prestaties en gebruiksvriendelijke ontwerpen.

Succesvolle producten zijn gebouwd op technologie en innovatie. Pudu Robotics heeft zwaar geïnvesteerd in R&D en heeft onafhankelijk vier kerncomponenten ontwikkeld en de volledige algoritmeontwikkeling voor mobiele robots aangepakt, waaronder PUDU OS, PUDU Open Platform, PUDU VSLAM+ en meer.

Pudu Robotics biedt uitgebreide oplossingen om aan de behoeften van klanten uit verschillende industrieën te voldoen. Het levert niet alleen zeer efficiënte servicerobotproducten, maar ondersteunt ook software en diensten waarmee klanten geautomatiseerde, intelligente operaties kunnen realiseren. De oplossingen worden veel gebruikt in de sectoren voedingsmiddelen en dranken, horeca, gezondheidszorg, logistiek en meer.

De marktomvang van commerciële dienstrobots is de afgelopen jaren krachtig gegroeid als oplossing voor de pijnpunten van de dienstensector. Vooruitkijkend zal Pudu Robotics zich richten op op maat gemaakte diensten en op scenario’s gebaseerde oplossingen om de bedrijfsmodellen te transformeren, aangedreven door technologische innovatie die de toepassingsmogelijkheden van servicerobots voortdurend aanpast en uitbreidt.

Misschien vind je deze berichten ook interessant