Home Bots & Brains Telematik Award voor op AI-gebaseerd Webfleet Video

Telematik Award voor op AI-gebaseerd Webfleet Video

door Pieter Werner

Webfleet, de oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, heeft de tweejaarlijkse Telematik Award 2022 gewonnen in de categorie Best Project. Het bekroonde project is gebaseerd op Webfleet Video, een videotelematica-oplossing die gebruik maakt van artificial intelligence (AI).

De Webfleet Video-oplossing combineert dashcambeelden, AI-feedback in de cabine en rijgegevens. De informatie die dit oplevert helpt bestuurders gevaar te vermijden en geeft bedrijven de mogelijkheid zich te verdedigen tegen valse claims. RiskGuard en de daaraan verbonden veiligheidscoaches gebruiken deze oplossing voor de ontwikkeling van verdere veiligheidsmaatregelen die ongevallen, en de stilstand en kosten die daar het gevolg van zijn, helpen voorkomen.

Deze maatregelen verbeteren niet alleen de veiligheid van de individuele bestuurders, maar ook de duurzaamheid van het wagenpark. Beide doelen zijn belangrijk voor de HDN en HDNA, de aansprakelijkheidsverenigingen van Duitse lokale vervoers- en nutsbedrijven.

Het project kwam tot stand in een samenwerking tussen Webfleet, Haftpflichtgemeinschaft Deutscher Nahverkehrs- und Versorgungsunternehmen Allgemein VVaG (HDNA), Haftpflichtgemeinschaft Deutscher Nahverkehrs- und Versorgungsunternehmen (HDN), het adviesbureau RiskGuard en Webfleets distributiepartner Xplus1. Deze organisaties werken samen om de veiligheid op de Duitse wegen te vergroten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant