Home Bots in Society Overheden maken wereldwijd volop gebruik van AI

Overheden maken wereldwijd volop gebruik van AI

door Marco van der Hoeven

Wereldwijd maakt de overheid steeds meer gebruik van AI. Vorig jaar werd door overheidsinstanties wereldwijd US $ 4,904 miljard geïnvesteerd in diverse AI-toepassingen, terwijl in veel landen wordt gediscussieerd over de maatschappelijk implicaties van deze technologie.

Het groeiende volume aan big data is de belangrijkste factor die de acceptatie van AI in de overheidssector stimuleert, omdat het de kosten voor het opslaan en verwerken van die gegevens verlaagt.

Cloud

De snelle acceptatie van cloud computing-oplossingen draagt ​​ook bij aan de marktgroei van AI bij de overheid, aangezien cloud computing data en cognitieve diensten samenbrengt, samen met edge computing dat zorgt voor een snelle responstijd. Met het verbeteren van de mogelijkheden voor machine learning zullen overheden waarschijnlijk nog meer investeren in onderzoek naar AI, verwacht Researchandmarkets.

Academische wereld

Momenteel werken  regeringen samen met marktleiders en de academische wereld aan AI-projecten, variërend van het coördineren van verkeer tot het digitaliseren van achterstanden in overheidsdocumenten. Dit zal de marktgroei van AI bij de overheid blijven stimuleren.

Chatbot

De meest voorkomende toepassing van kunstmatige intelligentie bij de overheid is het gebruik van chatbots. Eerder werden ze meestal gebruikt voor zeer beperkte toepassingen, waarbij eenvoudige routinevragen worden beantwoord. Maar hun waarde neemt toe met meer gesprekken en vragen terwijl ze feedback geven om de klantenservice te verbeteren. Omdat mensen AI al gebruiken voor een digitale assistent, bot of een soort intelligente dienst in de commerciële ruimte, moet de overheid ook deze technologie voor hetzelfde opdoen.

Strategie

De proliferatie van AI bij de overheid vereist een strategie op macroniveau die door overheden wordt aangenomen vanwege het ontwrichtende potentieel van deze technologie. Overheden nemen verschillende initiatieven en voeren beleidsmaatregelen uit die zorgen voor een beter gebruik van AI in de publieke sector, waardoor de algehele marktgroei positief wordt beïnvloed.

Acceptatie

Tot dusverre neemt de acceptatie van AI door nationale en lokale overheden echter langzamer en op kleinere schaal toe in vergelijking met die in de particuliere sector. Veel overheden moeten nog steeds hun bestaande IT-infrastructuur upgraden om AI-technologie optimaal te gebruiken en compatibiliteitsproblemen te verminderen. Bovendien missen veel overheidsdepartementen de nodige computerbronnen voor AI-projecten, omdat voor zware gegevens mogelijk duurdere grafische verwerkingseenheden nodig zijn, wat de marktgroei belemmert. Een andere factor die de groei van AI op de overheidsmarkt remt, is het gebrek aan datawetenschappers en materiedeskundigen die de overheid nodig heeft om problemen vast te stellen die AI voor een bepaalde overheidsdienst zou kunnen oplossen.

Markt

AI in de overheidsmarkt wordt gesegmenteerd op basis van aanbod, technologie en geografie. Door het aanbieden, wordt de wereldwijde AI in de overheidsmarkt gesegmenteerd in hardware, software en services. Door technologie is de markt opgedeeld in machine learning, deep learning, machine vision, natural process learning.

Noord-Amerika

Geografisch gezien is AI in de overheidsmarkt gesegmenteerd als Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (MEA) en Azië-Pacific (APAC). Noord-Amerika was goed voor het aanzienlijke marktaandeel in 2019 en zal op zijn positie blijven tot het einde van de prognoseperiode. De vroege acceptatie van nieuwe geavanceerde technologieën en de aanwezigheid van grote marktspelers in de regio ondersteunt de groei van deze regionale markt.

IBM

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste markt in deze regio, aangezien het land al is begonnen met het toepassen van kunstmatige-intelligentietechnologie voor verschillende openbare projecten. Het New York City Department of Social Services (DSS) werkte bijvoorbeeld samen met IBM om een ​​portaal te ontwikkelen voor een van hun initiatieven – het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), waarvoor medewerkers van de overheidsinstantie ongeveer 70.000 SNAP-aanvragen per maand. IBM Watson hielp bij het vinden van een schaalbare oplossing om het bereik naar het klantenbestand te maximaliseren.

Emma

In 2015 lanceerde de U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) een chatbot met de naam Emma, ​​die vragen over immigratie beantwoordt en bezoekers naar de rechterpagina van de USCIS-website leidt. IN 2012 werkte het Pittsburgh Department of Transportation samen met Rapid Flow Technologies om het systeem te installeren in een proefproject in East Liberty. Met het systeem SURTRAC kunnen de verkeersleidingsafdelingen van de stad verkeersstromen over verschillende kruispunten beheren, terwijl ze AI gebruiken om het verkeerssysteem te optimaliseren door reistijden, verkeersstops en wachttijden te verminderen.

R&D

Bovendien investeren de VS en Canada zwaar in R&D voor verschillende AI-toepassingen die de marktgroei van AI bij de overheid in Noord-Amerika tijdens de prognoseperiode zullen blijven stimuleren. Het land wil tegen 2025 wereldleider worden op het gebied van AI, met behulp van deze technologie van de centrale overheid om zijn eigen bevolking te monitoren en te controleren.

Azië

Asia Pacific zal getuige zijn van een substantiële CAGR tijdens de prognoseperiode, voornamelijk toegeschreven aan de explosieve investeringen in AI -technologie in China. Andere APAC-landen investeren ook in AI voor openbare projecten vanwege de groeiende populariteit van cloud computing, digitalisering en het toenemende datavolume. In 2016 werkte de regering van Singapore samen met Microsoft aan haar Conversations as aa Platform voor haar Smart Nation Initiative om de volgende generatie overheidsdiensten te verkennen op basis van een verschuiving naar conversational computing met behulp van chatbots.

Concurrerende inzichten

Prominente belangrijke marktspelers in de AI in de overheidsmarkt zijn onder meer Accenture, Microsoft Corporation, ALEX – Alternative Experts, LLC, Alion Science and Technology Corporation, IBM en SAS Institute Inc. Deze bedrijven hebben een opmerkelijk marktaandeel vanwege hun goede merkimago en productaanbod. Belangrijke spelers in de AI in de overheidsmarkt zijn besproken, samen met hun relatieve concurrentiepositie en strategieën. Het rapport vermeldt ook recente deals en investeringen van verschillende marktspelers in de afgelopen twee jaar.

Misschien vind je deze berichten ook interessant