Home Bots & Business Sterk vierde kwartaal voor Universal Robots

Sterk vierde kwartaal voor Universal Robots

door Marco van der Hoeven

De omzet van Universal Robots in het vierde kwartaal bedroeg 103 miljoen dollar, een stijging van 21% vergeleken met dezelfde periode in 2022, wat de hoogste omzet in het kwartaal tot nu toe markeert. De jaaromzet voor 2023 bedroeg echter 304 miljoen dollar, een daling van 7% ten opzichte van 2022.

Kim Povlsen, president van Universal Robots, gaf commentaar op de prestaties en erkende het uitdagende economische en zakelijke klimaat waarmee veel van hun kernklanten worden geconfronteerd, vooral in de eerste helft van 2023. Ondanks deze uitdagingen constateerde het bedrijf groei in specifieke segmenten en accounts. met name bij het palletiseren en binnen hun Original Equipment Manufacturer (OEM)-kanaal. Povlsen benadrukte dat het bedrijf 2023 positief heeft afgesloten en klaar is voor verdere groei in 2024.

Een belangrijke bijdrage aan de prestaties van Universal Robots in 2023 was de lancering van nieuwe cobots met een zwaar laadvermogen. De UR20, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, was bijzonder succesvol in palletiseer- en lastoepassingen en verkocht 1.200 exemplaren. In november 2023 breidde het bedrijf zijn productlijn uit met de UR30, onthuld op de iREX-beurs in Japan. Deze nieuwe modellen, vooral de UR20 en UR30, waren in het vierde kwartaal goed voor 30% van de omzet van het bedrijf.

Povlsen benadrukte de focus van het bedrijf op innovatie en de impact ervan op de markt. Hij noemde de snelle productiestijging van de UR20 om aan de vraag te voldoen, met meer dan 1200 geproduceerde exemplaren in het vierde kwartaal. Het bedrijf is ook begonnen met het verzenden van de UR30. Povlsen benadrukte dat het succes van Universal Robots niet alleen afhangt van de hardware-innovaties, maar ook van de softwaremogelijkheden en het gebruiksgemak, die waarde bieden voor hun partners en eindklanten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant