Home Bots & Business Smart Robotics en Karter gaan samenwerken aan volledig geautomatiseerde palletiseeroplossing

Smart Robotics en Karter gaan samenwerken aan volledig geautomatiseerde palletiseeroplossing

door Marco van der Hoeven

Smart Robotics gaat samenwerken met Karter, leverancier van Autonome Mobiele Robots (AMR). Doel is het ontwikkelen van eenvoudig te implementeren oplossingen voor magazijnoptimalisatie, met een snelle terugverdientijd. Samen leveren Smart Robotics en Karter een volledig geautomatiseerd palletiseersysteem dat binnen één dag kan worden geïnstalleerd, en repetitieve en zware magazijnactiviteiten overneemt.

Dit volledig geautomatiseerd ‘einde-van-de-lijn’ systeem combineert Smart Robotics’ Smart Palletizer en Karter’s Kompakt AMR. Vanwege het compacte ontwerp kan Karter’s mobiele robot bijna overal worden gebruikt, met name voor fulfilmentcentra met beperkte ruimte. Hierdoor kunnen gebruikers de intralogistieke goederenstroom optimaliseren.

Onderdeel hiervan is ook de Smart Palletizer. Dit is een palletiseersysteem dat een grote verscheidenheid aan producten en stapelpatronen kan verwerken. Het systeem kan gemakkelijk worden aangepast aan veranderende markteisen en klantbehoeften. Deze oplossing is ontworpen om de operationele nauwkeurigheid en efficiëntie te verbeteren – zonder grote veranderingen aan bestaande processen.

“Het samenwerken met gelijkgestemde technologie-leveranciers in de logistieke ruimte geeft ons een geweldige kans om te laten zien hoe waardevol onze oplossingen zijn. Bij ons doel om logistieke uitdagingen op te lossen, kijken we naar het grotere plaatje. Karter heeft aangetoond dat ze een betrouwbare oplossing hebben die innovatief en flexibel is, met een uitstekend rendement op investering. Alle waarden die spreken tot onze klanten en die zeer goed aansluiten bij die van ons”, zegt Niels Aarts, Global Partner Manager bij Smart Robotics.

Misschien vind je deze berichten ook interessant