Home Bots & Business Shark Robotics maakt van Spot een desinfectierobot

Shark Robotics maakt van Spot een desinfectierobot

door Marco van der Hoeven

Shark Robotics, een Franse leverancier van onbemande grondvoertuigen, heeft een desinfectie-add-on ontwikkeld Spot, de vierbenige robot van Boston Dynamics. Deze desinfectie-kit is speciaal bedoeld om de COVID-19-pandemie te bestrijden. Het is een ​​autonome en flexibele robotoplossing die een desinfectie-oplossing kan spuiten om de menselijke blootstelling aan het virus te minimaliseren en oppervlakken in korte tijd efficiënt te reinigen.

In de praktijk kan de Spot-robot met Shark ontsmettingslading in 15 minuten tot 2.000 m2 ontsmetten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, op metrostations, in kantoren, magazijnen of andere faciliteiten. De ontsmettingshandelingen kunnen autonoom of op afstand worden uitgevoerd. Het laadvermogen bestaat uit een tank van 5 liter en 12 microsproeiers voor desinfectieoplossingen. Dit systeem maakt een 360 ° diffusie mogelijk.

Door de mobiliteit van Spot kan de robot vele soorten oppervlakken ontsmetten zonder sporen op de grond achter te laten. In tegenstelling tot de meeste reinigingsrobots, kan Spot door complexe omgevingen met trappen, trappen en oneffen vloeren navigeren en obstakels vermijden met grote betrouwbaarheid en constante kwaliteit.

Helpen

“Het is erg spannend om samen te werken met een bedrijf dat zo prestigieus is als Boston Dynamics, we delen dezelfde doelstellingen: innoveren en efficiënte robotica-oplossingen bieden om mensen te helpen”, zegt Cyril Kabbara, COO en mede-oprichter van Shark Robotics. “Met een complementaire aanpak bieden Boston Dynamics en Shark Robotics een efficiënte en zeer mobiele desinfectieoplossing die COVID-19 in allerlei omgevingen kan bestrijden.”

“Sinds het uitbreken van de pandemie hebben veel klanten van Boston Dynamics onderzocht hoe mobiele robots kunnen worden gebruikt om de blootstelling aan gezondheidsrisico’s te verminderen”, aldus Michael Perry, VP Business Development bij Boston Dynamics. “We zijn verheugd om te zien dat Shark Robotics een nuttige lading biedt voor desinfectie voor klanten die de verspreiding van het virus willen beperken.”

Noodzaak

“Desinfectie is een noodzaak geworden in een wereld na COVID-19, en robotica speelt nu een sleutelrol bij het verwijderen van mensen uit gevaarlijke gebieden”, aldus Jean-Jacques Topalian en Cyril Kabbara, de twee mede-oprichters van Shark Robotics. Veel wetenschappelijke studies, zoals de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), bewijzen dat COVID-19 17 dagen op oppervlakken kan blijven.”

“Daarom heeft Shark Robotics in februari 2020 besloten om op dit probleem te reageren door de desinfectierobot Sanitizing Rhyno Protect te ontwikkelen Dit modulaire robotplatform met rupsbanden kan in 3 uur tijd tot 20.000 m2 oppervlakte zuiveren. “Toen we de verspreiding van de COVID-19-epidemie over de hele wereld zagen, waren we van mening dat we snel moesten reageren door onmiddellijk een bruikbare oplossing te vinden. dan lijden onder de crisis, ” aldus de twee medeoprichters van Shark Robotics. De desinfecterende Rhyno Protect is ontworpen en tot prototype gemaakt in minder dan 3 weken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant