Home Bots in Society School zet robots in om SARS-CoV-2 te vernietigen

School zet robots in om SARS-CoV-2 te vernietigen

door Pieter Werner

De Ruidoso Municipal School in de VS is de eerste school ter wereld die de Xenex LightStrike Germ-Zapping Robots inzet om SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, in twee minuten te deactiveren. De robots desinfecteren klaslokalen, bibliotheken, kantoren, cafetaria’s, toiletten, kleedkamers, gymzalen en meer.

Terwijl scholen over de hele wereld kijken hoe ze veilig kunnen heropenen te midden van de COVID-19-pandemie, neemt het schooldistrict van Ruidoso stappen om een ​​veiligere omgeving te bieden aan studenten en werknemers wanneer ze terugkeren naar persoonlijk leren. Het is het eerste schoolsysteem ter wereld dat Xenex Germ-Zapping Robots inzet, dat SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, in twee minuten deactiveert.

UV

LightStrike Germ-Zapping Robots gebruiken gepulseerd xenon om intense bursts van breedspectrum UV-licht te creëren dat snel virussen en bacteriën vernietigt die op de loer liggen op aanraakvlakken in scholen, zoals bureaus, deurknoppen, kluisjes en tafels. De robots hebben geen opwarm- of afkoeltijd nodig, waardoor de wijk tientallen kamers per dag (per robot) kan desinfecteren. De robots worden beheerd door het schoonmaakteam van de faciliteit en zappen momenteel kamers in de twee basisscholen van het district en zullen worden gebruikt op de middelbare en middelbare scholen wanneer ze weer opengaan en studenten kunnen terugkeren naar de campus.

Coronavirus

LightStrike-robots werden voornamelijk gebruikt in zorginstellingen voorafgaand aan de COVID-19-pandemie, maar als gevolg van de snelheid en doeltreffendheid van de robot tegen het nieuwe coronavirus worden ze nu ingezet in kantoorgebouwen, scholen, hotels, professionele sportfaciliteiten, politiebureaus en gevangenissen. , luchthavens, congrescentra en andere plaatsen waar besmetting en overdracht van ziekten een punt van zorg is. Gezondheidszorginstellingen (waaronder de Mayo Clinic en het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas) hebben meer dan 40 peer-reviewed onderzoeken gepubliceerd die de werkzaamheid van de LightStrike-robottechnologie valideren.

Pathogenen

Naast SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, is bewezen dat de LightStrike-robots effectief zijn tegen veelvoorkomende ziekteverwekkers die op de loer liggen op oppervlakken in scholen, zoals influenza (griepvirus), MRSA en norovirus.

“We willen er alles aan doen om onze studenten en medewerkers een zo veilig mogelijke omgeving te bieden, en de LightStrike-robots zijn een essentieel onderdeel van onze heropening en voortdurende veiligheidsprotocollen”, aldus Dr. George Bickert, superintendent van het Ruidoso Municipal School District. “We hebben het wetenschappelijke bewijs zorgvuldig geëvalueerd voordat we in Xenex LightStrike-robots investeerden en ik voel me erg op mijn gemak als er leerlingen in de klaslokalen zijn nadat de robots die gebieden hebben gedesinfecteerd.”

“LightStrike-robots zijn de krachtigste UV-robots ter wereld en we zijn vereerd om deel uit te maken van de heropeningsstrategie van het Ruidoso School System”, aldus Morris Miller, CEO van Xenex. “De investering die Ruidoso heeft gedaan in LightStrike-technologie zal hen tot ver in de toekomst blijven helpen, aangezien de robot ook effectief is in het deactiveren van stafylokok en het griepvirus, die vaak problematisch zijn voor scholen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant