Home Bots & Brains Salesforce kiest Singapore als locatie voor AI onderzoekscentrum

Salesforce kiest Singapore als locatie voor AI onderzoekscentrum

door Maaike Verschuren

Salesforce heeft in Singapore een AI-onderzoekscentrum geopend. Tot 100 postdoctorale studenten gaan zich in het gloednieuwe researchcentrum de komende 3 jaar bekwamen in deep learning, machine learning en natural language processing. Dit meldt ComputerWeekly in een artikel.

Met dit onderzoekscentrum wil Salesforce haar expertise op AI-gebied vergroten in een regio waar de overheid en het bedrijfsleven steeds meer gebruik maken van AI.

AI in Singapore

Het nieuwe onderzoekscentrum is de eerste buiten de VS. Richard Socher, hoofdwetenschapper bij Salesforce, noemt Singapore als locatie ‘een natuurlijke keuze’. Dit heeft te maken met de groeiende inspanningen van Singapore om AI in te zetten bij het oplossen van problemen in de samenleving.

Zo heeft de overheid van Singapore op dit moment al AI-oplossingen in gebruik die de dienstverlening aan burgers verbeteren en helpen bij het opsporen van fraudeurs die profiteren van overheidsfinancieringsprogramma’s.

Daarnaast ondersteunt de Singaporese overheid de ontwikkeling van AI use cases door overheidsdatasets te ontsluiten via initiatieven zoals data.gov.sg.

Misschien vind je deze berichten ook interessant