Home Bots & Business Robot helpt wijnboeren wieden

Robot helpt wijnboeren wieden

door Pieter Werner

Het Franse Naïo Technologies heeft de Ted-robot ontwikkeld die wijnboeren helpt onkruid te wieden. Een nieuwe versie van deze wijnbouwrobot gaat aan de slag bij Hennessy & Bernard Magrez. Inmiddels werken meer dan twintig Teds in verschillende wijngaarden. Deze robot kan autonoom tussen de wijnstokken kan werken. Dankzij het mechanische wieden kunnen chemische onkruidverdelgers worden geëlimineerd, terwijl boeren milieuvriendelijk blijven dankzij de volledig elektrische werking.

Hennessy

“In het kader van haar verbintenissen op het gebied van duurzame wijnbouw en om haar partnerwijnproducenten te ondersteunen, test het bedrijf Hennessy veel verschillende oplossingen in zijn wijngaarden om een ​​meer deugdzame wijnbouw te bevorderen. Het R & D-samenwerkingsproject met Naïo Technologies is volledig compatibel met deze aanpak. De ontwikkeling van de Ted robot is daarom een ​​innovatief alternatief voor het gebruik van onkruidverdelgers. Het lichte gewicht, het aanpassingsvermogen en de elektrische bediening zijn troeven in het licht van de ontwikkeling van duurzame wijnbouw in de Charente-regio, ”aldus Mathilde Boisseau, Hennessy Vine and Wine Manager.

Grondonderhoud

“Het landgoed Bernard Magrez is ervan overtuigd dat robotisering de komende decennia een fundamentele rol zal spelen in het mechanische onderhoud van het land. Elektrische energie, de afwezigheid van uitstoot van broeikasgassen en geluidsoverlast staan ​​centraal in ons engagement voor het milieu. Hierbij hebben we een vierjarig partnerschap met Naïo Technologies ontwikkeld om een ​​robot te perfectioneren die het grootste deel van het grondonderhoudswerk tussen de wijnstokken kan uitvoeren ”, benadrukt Arnaud Delaherche, R & D-manager van het landgoed Bernard Magrez.

Beeld: Tien Tran

Misschien vind je deze berichten ook interessant