Home Bots & Business Retailer Radial gaat 299 AMR’s inzetten

Retailer Radial gaat 299 AMR’s inzetten

door Pieter Werner

Dematic heeft een opdracht voor magazijnautomatisering ontvangen van retailer Radial Europe, een onderdeel van de bpost group. De leverancier van intelligente automatiseringstechnologie gaat 299 autonome mobiele robots (AMR) leveren voor het logistieke centrum van Radial in Groningen. Deze transportrobots gaan dozen en pallets vervoeren naar de pick- en verzendstations.

Dematic gaat tevens 45 stations leveren voor het orderpicken en verpakken. Voor Dematic is deze opdracht voor AMR’s tot nu toe de grootste in de EMEA-regio. Het systeem dat in 2023 wordt opgeleverd stelt Radial in staat om orders zowel sneller als met minimale fouten te verwerken. Daarmee kan de e-commerce retailer het servicelevel richting klanten verder verbeteren.

“Met de integratie van geavanceerde robot- en AI-technologie in hun magazijnprocessen kunnen wij Radial helpen de efficiëntie, flexibiliteit en toekomstige schaalbaarheid te verbeteren, om de medewerkers- en klantbeleving te optimaliseren”, licht Bernard Biolchini toe, Executive Vice President EMEA bij Dematic. “Met deze opdracht tonen wij aan dat Dematic innovatieve fulfillment-oplossingen kan leveren die op de wensen van de klant zijn afgestemd en dat wij onze oplossingen continu uitbreiden met nieuwe technologieën. Radial profiteert tevens van onze kennis en ervaring vanaf conceptontwikkeling tot en met de installatie en klantenservice.”

E-commerce orders

Bij Radial, een grote leverancier van omnichannel commerce technologieën en processen, zijn de bijna 300 AMR’s bestemd voor het geautomatiseerd verwerken van e-commerce orders voor dameskleding. Deze worden tot nu toe nog merendeels handmatig verwerkt. “Met onze technologie krijgt het automatiseringsniveau een flinke boost, waardoor de processen efficiënter worden. Het systeem stelt Radial tevens in staat om sneller en flexibeler te anticiperen op veranderingen in de ordervolumes”, zegt EVP Biolchini.

Transportrobots

Het project bestaat uit de levering van drie typen transportrobots of AMR’s, afkomstig van de strategische partner van KION Group, Quicktron en de installatie van 45 pick- en verpakkingsstations. AMR’s voor palletvervoer verplaatsen alle pallets van de ingang naar een bufferlocatie, vanaf daar worden ze naar transferstations en de rekken voor het orderpicken bij de verpakkingsstations vervoerd. Hetzelfde proces is tevens omgekeerd uit te voeren. Een AS/RS-conveyor vervoert alle dozen tussen de opslagzone en de pickstations, terwijl een dozenlift ze verplaatst van de opslaglocatie in het rek naar de transferstations onderaan het rek. Het reksysteem heeft een capaciteit voor zo’n 65.000 dozen met klantorders.

Voordelen AMR’s

Een cruciaal voordeel van een AMR is de operationele veiligheid. Sensoren en camera’s detecteren alle obstakels en kunnen op basis daarvan hun route herconfigureren. Als aanvulling daarop bevat de Dematic-oplossing uitgebreide controlefuncties en software die de AMR’s in staat stellen om eenvoudig en snel aanpassingen door te voeren tijdens hun operaties. “Onze AMR-oplossing is zowel stand-alone te installeren als te integreren met andere systemen voor material handling. Ze werken met geavanceerde software-algoritmen die het mogelijk maken onafhankelijk orders te creëren en efficiënte routes te kiezen”, aldus Francis De Backer, Managing Director, Benelux en Nordics, EMEA. Hij zegt tevens dat het systeem vrij eenvoudig te implementeren is en binnen verschillende omgevingen inzetbaar.

Misschien vind je deze berichten ook interessant