Home Bots & Business Samenwerking Outsystems en UiPath

Samenwerking Outsystems en UiPath

door Pieter Werner

Low code-ontwikkelaar OutSystems en UiPath gaan samenwerken. Hiermee worden het UiPath business automation platform gecombineerd met het low code-platform van OutSystems. Hiervoor worden de platformen uitgerust met een nieuwe connector waarmee de softwarerobots van UiPath worden beheerd vanuit applicaties die met OutSystems zijn ontwikkeld.

“De combinatie van tools voor low-code applicatieontwikkeling en intelligente automatisering is zeer in trek bij organisaties die hun processen willen verbeteren om hun bedrijfsprestaties ingrijpend te verbeteren. Organisaties staan onder druk om zich snel aan te passen aan de voortdurend veranderende marktontwikkelingen. Ze richten daarom hun focus op het vereenvoudigen en versnellen van de applicatieontwikkeling om kostenbesparingen te realiseren en de productiviteit op te voeren”, zegt Maureen Fleming, program vice president Intelligent Process Automation Research bij IDC. “Met deze samenwerking en nieuwe connector helpen UiPath en OutSystems organisaties om hun automatiseringsstrategie snel en efficiënt ten uitvoer te leggen.”

“De digitale transformatie stelt organisaties van alle bedrijfsgroottes voor de noodzaak om te zorgen voor slimmere en efficiëntere werkomgevingen en klanten moeiteloze ervaringen te bieden”, zegt Rui Pereira, vice president Global Channel bij OutSystems. “De combinatie van onze daadkrachtige aanpak van low code development en de automatiseringskracht van het enterprise platform van UiPath biedt onze gezamenlijke klanten een in de praktijk bewezen routekaart voor ingrijpende efficiëntieverbeteringen. IT-managers kunnen dankzij deze integratie lacunes in vaardigheden binnen hun teams dichten. Daarmee kunnen zij het innovatietempo opvoeren en hun organisatie ongekende toegevoegde waarde bieden.”

“Ruim de helft van alle grote ondernemingen heeft vier of meer gelijktijdige automatiseringsinitiatieven ontplooid1. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen maar zal toenemen”, zegt Dhruv Asher, senior vice president Alliances & Business Development bij UiPath. “Onze samenwerking met OutSystems zal van cruciaal belang blijken om te voorzien in de groeiende vraag vanuit de zakelijke markt. Zij stelt onze gezamenlijke klanten in staat om moeiteloos automatisering op elke gewenste schaal toe te passen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant