Home Bots & Business Remy Robotics opent robotrestaurant in VS

Remy Robotics opent robotrestaurant in VS

door Pieter Werner

Remy Robotics heeft de start van haar activiteiten in de Verenigde Staten aangekondigd, na een reeks onbekend gebleven proefdraaien in diverse wereldsteden waaronder Barcelona, Madrid, Parijs en New York City. Het bedrijf, opgericht door ingenieur Yegór Traiman, is gespecialiseerd in robotkooktechnologie en heeft maaltijden bereid door geautomatiseerde koks zowel in retaillocaties als CloudKitchens.

De uitbreiding van het bedrijf in de VS omvat de introductie van zijn robotrestaurantmerk genaamd Better Days. Deze nieuwe onderneming streeft ernaar maaltijden aan te bieden die de betaalbaarheid van fastfood combineren met de kwaliteit die geassocieerd wordt met full-service restaurants.

De technologie van Remy Robotics maakt gebruik van AI en robotica om een verscheidenheid aan gerechten te bereiden, zoals zalm teriyaki en citruskip, zonder de noodzaak van menselijke koks. Het systeem is ontworpen om te werken op een oppervlakte van slechts 200 vierkante voet en heeft geen traditionele keukenventilatiesystemen nodig.

In New York City beweert Remy Robotics in het geheim meer dan 100.000 maaltijden te hebben geserveerd, waarbij het naar verluidt hoge klantbeoordelingen heeft ontvangen. De robots van het bedrijf koken voedsel met behulp van algoritmische recepten die zijn ontwikkeld door een culinair engineeringteam, rekening houdend met factoren als warmteabsorptie en gewicht. Ingrediënten worden voorbereid door menselijke koks en vervolgens afgewerkt door robots in knooppuntkeukens.

Het Better Days-merk, beschikbaar via de app en verschillende bezorgdiensten, biedt maaltijden zoals Lemon Dill Zalm, Butternut Squash Lasagne en Citrus Herb Kip. De focus van het merk ligt op het bieden van consistente en betaalbare alledaagse maaltijden.

Remy Robotics is van plan haar diensten en menu-opties uit te breiden om tegemoet te komen aan een divers klantenbestand, waaronder jonge professionals en gezinnen. Het bedrijf streeft er ook naar om via zowel retail als alleen-bezorglocaties onderbediende markten te bereiken in het hele land.

CEO Yegór Traiman gaf aan dat de missie van het bedrijf is om hoogwaardig voedsel tegen een toegankelijk prijspunt te leveren, terwijl het ook streeft naar het verbeteren van de werkomgeving voor koks door middel van zijn robottechnologie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant