Home Bots & Business ‘Recordgebruik AI-tools bij software-ontwikkeling’

‘Recordgebruik AI-tools bij software-ontwikkeling’

door Pieter Werner

OutSystems ziet een groei van 30 procent in het aantal ontwikkelaars dat AI gebruikt voor ontwikkeling en beheer van applicaties. Meer dan 40 procent van de ontwikkelaars op het platform maakt gebruik van het AI Mentor System van OutSystems. Dit systeem, dat steunt op machine learning, helpt ontwikkelaars door de softwareontwikkelingscyclus heen en voert taken uit zoals het automatisch detecteren van codeproblemen—waarvan er in een jaar tijd 10 miljoen zijn geïdentificeerd.

Paulo Rosado, medeoprichter en CEO van OutSystems, noemt een positieve impact van AI op de productiviteit en het ontwikkelproces en spreekt over het continu verbeteren van het AI-gebaseerde platform om ontwikkelteams te ondersteunen. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs de AI Agent Builder geïntroduceerd, een tool waarmee organisaties generatieve AI-agents kunnen integreren in hun applicaties, wat binnen de eerste maand na lancering al 100 keer werd geïnstalleerd.

OutSystems heeft ook een GenAI-gebaseerde klantenservicetool gelanceerd binnen hun supportportal, die gebruikmaakt van grote taalmodellen (LLM’s) om de klantenservice te verbeteren en operationele kosten te verlagen. Verder organiseert OutSystems, in samenwerking met Microsoft en AWS, hun derde jaarlijkse Hackathon “Build for the Future”, die zich richt op AI-innovatie en sociale impact. De resultaten hiervan worden gepresenteerd tijdens de ONE: OutSystems NextStep Experience Conference in oktober in Amsterdam.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant