Home Bots & Business Piaggio Fast Forward lanceert zakelijke editie van robot gita

Piaggio Fast Forward lanceert zakelijke editie van robot gita

door Pieter Werner

Piaggio Fast Forward (PFF) gaat gita, de volgende mobiele robot, ook aanbieden voor zakelijke toepassingen. Robot gita is al geïntroduceerd op de consumentenmarkt, maar daar voegt PFF nu een reeks proefprogramma’s aan toe in een aantal sectoren, waaronder reizen, horeca, onroerend goed, detailhandel en lokale voedsellevering.

“Robots zijn acceptabeler en aantrekkelijker dan ooit voor zowel persoonlijk gebruik als consument als voor bedrijven”, zegt Greg Lynn, Chief Executive Officer van PFF. “Bij Piaggio Fast Forward ontwikkelen we robotica die klaar is voor de markt en in de wereld. wordt gebruikt zonder toezicht op afstand of piloten. In plaats van mensen te vervangen, versterken we ze.”

“Met gita neemt de menselijke efficiëntie exponentieel toe naarmate mensen verder, sneller en vaker kunnen lopen. We zijn beperkt tot campussen, maar zijn klaar voor onmiddellijk gebruik in de detailhandel , residentiële en commerciële omgevingen waar we onmiddellijk rendement op investeringen kunnen behalen door efficiëntie in menselijke prestaties te brengen met robots die veilig met mensen meebewegen in plaats van mensen te behandelen als obstakels die moeten worden vervangen. ”

Partners

De partners zijn:

  • CVG Airport, Cincinnati / Northern Kentucky International Airport via zijn CVG Aviation Innovation (CVG’s) team, bekend om de weg vrij te maken voor de nieuwste luchthaventechnologieën, zal gita worden gebruikt om de weg vrij te maken voor contactloze, digitale conciërgediensten voor reizigers en om elders assisteren bij processen zoals bagage- en vrachtvervoer.
  • Delivery Co-op in Lexington, KY., Een voedselbezorgbedrijf dat eigendom is van een werknemer en een restaurant en zich richt op eerlijke, inclusieve, hyperlokale service, zal gita gebruiken voor veilige, contactloze bezorging in de buurt.
  • Doğan Trend Automotive, dat deel uitmaakt van Doğan Group, wiens bedrijven een pioniersrol spelen in de grote verscheidenheid aan sectoren in Turkije waarin ze actief zijn, waaronder energie, industrie, brandstof, financiën, internet en entertainment, automotive, toerisme en onroerend goed. Doğan gaat gitas testen op twee van hun locaties, waaronder een winkelcomplex en een jachthaven aan het water, waar consumenten kunnen kiezen voor Gita Shepherd items zoals ijs en dranken, maar ook boodschappen, boodschappentassen en meer.

Pilotptogramma’s

Michele Colaninno, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van PFF, merkte op: “Deze pilotprogramma’s zijn een bewijs van de opwinding en energie die een product als Gita mensen brengt. De gita-robot is een nieuwe tool voor een nieuwe vandaag en bevindt zich op het kruispunt van nieuwe stedenbouw, helperrobots en de menselijke mobiliteitsrevolutie. Tegenwoordig zijn robots acceptabeler en wenselijker dan ooit tevoren voor zowel persoonlijk gebruik als consument en in toenemende mate op schaal als hulpmiddel in winkels, woonwijken en commerciële omgevingen. Dit komt precies overeen met onze ideeën bij PFF: robotachtige intelligentie en mensen moeten samenwerken en een wederzijds voordelige relatie ontwikkelen om een ​​betere wereld voor morgen te creëren. ”

Mobiliteit

Ontworpen om grotere mobiliteit te vergroten en te ondersteunen en in staat om tot 40 pond te dragen, met tot 10 kilometer per uur, is gita ontwikkeld met het oog op beloopbaarheid, aangezien handsfree wandelen leidt tot plezier, vrijheid en verkenning. PFF blijft uitkijken naar het ontsluiten van beloopbaarheid in ontwikkelingen voor gemengd gebruik en gemeenschappen, het mogelijk maken van gemak aan de kant van de straat, het ondersteunen van winkelervaringen en het bieden van een ervaring waarbij robots mensen helpen en in staat stellen efficiënter te zijn. Deze pilootprogramma’s zullen gita presenteren als een vooruitstrevende visie op een gezonde lokale levensstijl, aangedreven door een nieuwe micro-mobiliteits-ecologie waarin mensen en robots samen bewegen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant