Home Bots & Business Phishing bestrijden met machine learning

Phishing bestrijden met machine learning

door Pieter Werner

Securityleverancier KnowBe4heeft een nieuwe AI-gedreven phishing-feature geïntroduceerd. Het phishing-platform van KnowBe4 maakt nu gebruik van machine learning, dat gepersonaliseerde phishing-campagnes aanbiedt die zijn gekozen op basis van de trainings- en phishing-geschiedenis van de gebruiker.

Met een aanbevelingsmechanisme kunnen beheerders met behulp van gegevens afkomstig van een Artificial Intelligence Driven Agent (AIDA) de selectie van unieke phishing-sjablonen voor hun gebruikers automatiseren. Het mechanisme analyseert gebruikersgegevens zoals het aantal mislukte phishing-beveiligingstesten, de soorten aanvalsvectoren in die fouten, hoe vaak verdachte e-mails worden gerapporteerd via de Phish Alert-knop of de frequentie en recentheid van voltooide trainingen.

De meerderheid van alle datalekken begint met een phishing-aanval en deze dreiging blijft de komende tijd alleen maar toenemen. Uit het Q4 2020 Phishing Activity Trends Rapport van de Anti Phishing Working Group blijkt dat het aantal phishing-aanvallen verdubbelde in 2020. Begin januari werden er 100.000 phishing-aanvallen gerapporteerd; eind december waren dit er 200.000.

Misschien vind je deze berichten ook interessant