Home Bots & Business OSARO en FANUC America bundelen krachten voor e-commerce robotica

OSARO en FANUC America bundelen krachten voor e-commerce robotica

door Marco van der Hoeven

OSARO heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met FANUC America met de robotautomatiseringsoplossingen van FANUC, specifiek gericht op magazijnbeheer en e-commerce-fulfilment. Als een eerste stap binnen deze samenwerking wordt een geavanceerde demonstratierobot geïnstalleerd in FANUC’s Innovation Center in Rochester Hills, Michigan.

De e-commerce sector kent een ongekende groei, waardoor een toenemend aantal organisaties in de retail- en logistieke branches overgaat op geautomatiseerde robotoplossingen voor het verzamelen en plaatsen van goederen. OSARO’s SightWorks™ vision-software stelt robots in staat om taken uit te voeren die voorheen voornamelijk door mensen werden gedaan. Met behulp van machine learning-technologie kunnen deze robots verschillende objecten identificeren en hanteren.

“De SightWorks-visiesoftware vormt de basis van onze magazijnoplossingen en wordt ter beschikking gesteld aan onze strategische partners,” aldus Derik Pridmore, CEO van OSARO. Hieronder valt ook FANUC’s netwerk van ASI robotintegrators, die hiermee op maat gemaakte applicaties en besturingssystemen kunnen ontwikkelen. “Samen met FANUC streven we ernaar om de markt de meest vooruitstrevende robotautomatiseringsoplossingen voor e-commerce fulfilmentcentra aan te bieden.”

James Cooper, hoofd van FANUC’s Authorized System Integrators, Certified Education en Regional Offices, onderstreepte het belang van de groei van e-commerce voor de groeiende acceptatie van robotica en automatisering. Over de samenwerking met OSARO zei hij: “We zijn enthousiast over de vele voordelen die deze samenwerking kan bieden voor magazijnoperaties.”

Daarnaast hebben meerdere door FANUC geautoriseerde systeemintegrators zich aangesloten bij het partnerprogramma van OSARO. Dit biedt bedrijven een gestroomlijnde toegang tot robotica-oplossingen. Het partnerschap stimuleert samenwerking tussen leveranciers, integrators, distributeurs, externe logistieke dienstverleners en consultants, om zo het aankoop- en implementatieproces voor klanten te optimaliseren.

Door gebruik te maken van systemen die de expertise van zowel OSARO als FANUC integreren, kunnen bedrijven profiteren van efficiëntere processen, minder arbeidsafhankelijkheid, snellere orderverwerking, grotere verzendprecisie, hogere rendementen op investeringen, aanpasbaarheid aan veranderende behoeften en een efficiënter gebruik van beschikbare ruimte.

Misschien vind je deze berichten ook interessant