Home Bots & Business OnRobot lanceert D:PLOY-platform

OnRobot lanceert D:PLOY-platform

door Marco van der Hoeven

OnRobot heeft D:PLOY gelanceerd, een geautomatiseerd platform voor het bouwen, uitvoeren, monitoren en opnieuw inzetten van collaboratieve toepassingen. Het platform automatiseert alle processen die nodig zijn om een robotapplicatie in gebruik te nemen. Hiermee wordt het mogelijk om complete toepassingen in een paar eenvoudige stappen te gebruiken en aan te passen op de productievloer, zonder enige programmering – en binnen een paar uur.

Voorlopig ondersteunt het D:PLOY-platform palletiseren, CNC-machinebesturing, inpakken en verplaatsen (pick-and-place) maar in de toekomst zullen nog meer processen worden toegevoegd.

“D:PLOY en zijn vermogen om automatisering te democratiseren is vanaf het begin het doel geweest van OnRobot, en we hebben jarenlang de basis hiervoor gelegd”, aldus Enrico Krog Iversen, CEO van OnRobot. “Wij bieden nu het breedste scala aan tools en applicatieoplossingen voor elk toonaangevend robotmerk – allemaal gebaseerd op onze ‘One System, Zero Complexity’-filosofie. Nu de bouwstenen gelegd zijn, kunnen we eindelijk de eerste versie van D:PLOY op de markt brengen.”

Het platform pakt een van de grootste uitdagingen van de sector aan: het tekort aan gekwalificeerde robotica-ingenieurs en -integrators die kleinere, minder ervaren bedrijven kunnen helpen de huidige barrières voor automatisering te doorbreken.

Simon Potzkai, Robotics Sales Engineer bij Alexander Bürkle, een OnRobot-systeemintegrator en D:PLOY beta-tester zei: “D:PLOY maakt het bouwen en integreren van een robotcel eenvoudiger met een innovatieve aanpak waarvoor geen programmering nodig is. Met het huidige tekort aan ingenieurs is dat een enorm voordeel voor bedrijven. Door automatisering eenvoudiger en sneller in te zetten, kunnen we meer klanten voorzien en ze de voordelen van automatisering sneller helpen realiseren. Dat is een win-win voor iedereen.”

D:PLOY is een geautomatiseerd platform dat werkt met veel toonaangevende robotmerken en kan worden toegepast op een breed scala aan veelvoorkomende toepassingen. Hiermee draagt het bij aan een snellere adoptie van robots binnen het grote onbenutte segment van kleine en middelgrote ondernemingen.

Alan Vallis, Training en Development Manager bij LG Motion Ltd., een OnRobot-distributeur: “D:PLOY zal automatisering toegankelijk maken voor bedrijven die misschien wat terughoudend zijn, of het nu gaat om de kosten of om interne vaardigheden en competenties. Ik denk dat D:PLOY daar verandering in zal brengen.”

D:PLOY automatiseert veel van de handmatige stappen die tegenwoordig nodig zijn voor het bouwen en uitvoeren van een toepassing. D:PLOY detecteert automatisch bijna alle geïnstalleerde hardware en genereert zelf de robotbewegingen op basis van de afmetingen van een werkruimte en eventuele obstakels. De programmalogica, signaaluitwisseling, actieverwerking en robotbeweging worden automatisch gecreëerd voor de hele toepassing aan de hand van enkele inputs zoals de kenmerken van een werkstuk en de grijppositie.

Het platform brengt de implementatietijd en complexiteit van robotcellen flink terug. Zo kan bijvoorbeeld de eerste implementatie van een palletiseertoepassing worden teruggebracht van 40 uur tot 4 uur, een tijdsbesparing van 90%. Bovendien biedt D:PLOY de flexibiliteit om de toepassing snel opnieuw in te zetten voor nieuwe producten of onderdelen wanneer de productievereisten veranderen. Dankzij realtime-monitoring wordt de productiviteit verbeterd en de uitvaltijd geminimaliseerd.

Zie ook

Reportage: Het succes van Odense

Misschien vind je deze berichten ook interessant