Home Bots & Brains Robust.AI haalt $ 22,5 miljoen voor industriële cognitieve robotengine

Robust.AI haalt $ 22,5 miljoen voor industriële cognitieve robotengine

door Marco van der Hoeven

Robust.AI, een start up die werkt aan een industriële cognitieve engine voor robots, heeft in totaal $ 22,5 miljoen opgehaald aan financiering. Waar industriële robots in de regel werken in voorspelbare omgevingen wil Robust een cognitief gestuurd AI-platform creëren dat robots de probleemoplossende capaciteiten geeft om naast mensen te werken in dynamische omgevingen.

Robust.AI is opgericht door een team van bekende ondernemers in robotica en kunstmatige intelligentie:

  • CEO Gary Marcus, Ph.D., voorheen CEO / mede-oprichter van Geometric Intelligence, dat werd overgenomen door Uber. Hij is ook de bestsellerauteur van vijf boeken, waaronder Rebooting AI: Building Artificial Intelligence We Can Trust, en is emeritus hoogleraar psychologie en neurale wetenschap aan de NYU.
  • CTO Rodney Brooks, Ph.D., voorheen mede-oprichter van iRobot en Rethink Robotics, mede-uitvinder van Roomba, de best verkochte consumentenrobot aller tijden, en voormalig directeur van het MIT Computer Science and AI lab (CSAIL)
  • Chief Science Officer Mohamed Amer, Ph.D., voormalig Senior Technical Manager bij het Center for Vision Technologies, SRI International, waar hij leiding gaf aan AI- en ML-projecten op het gebied van gezond verstand, communicatie met computers en verklaarbare kunstmatige intelligentie.
  • COO Anthony Jules, voormalig CTO van Formant.io, een intelligentieplatform voor robotvloten, Senior Product Manager bij GoogleX en COO en VP Product bij Redwood Robotics (overgenomen door Google)
  • Mede-oprichter Henrik Christensen is de Qualcomm Chancellor’s Chair of Robot Systems en een professor in Computer Science aan UCSD. Hij is de directeur van UCSD’s Contextual Robotics Institute en is ook medeoprichter van ROBO-Global ETF met $ 3,5 miljard aan investeringen in robotica

Ervaring

De uitgebreide ervaring van het team in robotica en AI heeft er volgens de oprichters voor gezorgd dat ze een oplossing hebben ontwikkeld die de opkomende robotica-industrie zou kunnen transformeren in een robuuster ecosysteem van oplossingen. Robust.AI pioniert met een krachtige softwarestack voor het bouwen en snel inzetten van semantisch bewuste robots die de verscheidenheid aan taken die ze kunnen uitvoeren, zullen vergroten. Dit zal bedrijven helpen om sneller robuustere robots te lanceren, met meer veiligheidsniveaus, in de echte wereld in een breed scala van industrieën.

Falen

“De diepgaande, zware AI-benadering waar velen tegenwoordig de voorkeur aan geven, faalt vaak in de echte wereld; in dynamische omgevingen die snel veranderen, kunnen robots van de huidige generatie gemakkelijk in de war raken, en daarom zijn we nog ver verwijderd van Rosie the Robot ”, aldus mede-oprichter en CEO Gary Marcus, die de financiering aankondigde tijdens een toespraak op de WSJ Pro van vandaag Executive Forum voor kunstmatige intelligentie. “Bij Robust willen we de hele robotica-industrie laten groeien, door de softwarestack voor robotica te reviseren, cognitie en gezond verstand in de pijplijn te injecteren, waardoor robots kunnen opereren in complexe omgevingen die voorheen onbereikbaar waren.

Onweerstaanbaar

“Het vinden van een fit in de markt is bij robots en AI-systemen net zo belangrijk als bij elk ander product”, aldus medeoprichter en CTO Rodney Brooks. “We bouwen iets waarvan we denken dat de meeste roboticabedrijven onweerstaanbaar zullen zijn, door oplossingen te nemen van tools voor één doel die tegenwoordig in gedefinieerde omgevingen werken, tot zeer nuttige systemen die kunnen werken in onze wereld en al zijn fijne kneepjes.”

Vorderingen

“De opmerkelijke vorderingen op het gebied van robotica-hardware zullen met onze software verder worden ontwikkeld”, aldus Anthony Jules, medeoprichter en COO. “Door middel van diepe partnerschappen met marktleiders zal Robust.AI een transformatief bedrijf opbouwen waar robots succesvoller zullen werken in meer toepassingen dan ooit tevoren.”

Verfrissend

John Spinale, Managing Partner bij JAZZ Venture Partners zal toetreden tot de raad van bestuur van Robust.AI. “Het is verfrissend om samen te werken met zo’n geweldig team dat de belangrijkste obstakels voor automatisering en schaalbaarheid in een aantal van onze belangrijkste industrieën op basis van de eerste principes oplost”, aldus Spinale.

Autonoom denken

“Als investeerder met een focus op diepgaande technologie, geloof ik sterk in het bouwen aan een toekomst waarin robots autonoom kunnen denken en redeneren in dynamische en ongestructureerde omgevingen”, aldus Peter Barrett, partner bij Playground Global. “Er is geen beter team ter wereld om dit uitdagende probleem op te lossen dan het team dat is samengesteld door Robust.AI.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant