Home Bots & Business RPA-markt blijft groeien

RPA-markt blijft groeien

door Marco van der Hoeven

De markt voor Robotic Process Automation (RPA) wordt geschat op een omvang van 2,27 miljard dollar in 2021 en zal naar verwachting in 2030 18,69 miljard dollar bedragen, met een CAGR van 22,5% tijdens de prognoseperiode van 2022 tot 2030, volgens een nieuw rapport van ResearchAndMarkets .com.

De wereldwijde vraag naar Robotic Process Automation (RPA) is toegenomen door factoren zoals de toenemende vraag naar efficiënt en probleemloos werken, wat de groei van de Robotic Process Automation (RPA)-markt stimuleert. De toegenomen inzet van RPA-tools in de BFSI- en telecomsectoren draagt ook bij aan de groei van de RPA-markt.

Hoge prijzen voor RPA-tools en een tekort aan geschoold personeel belemmeren echter de groei van de markt. De toenemende aandacht voor mensbewuste AI-systemen en de ontwikkeling van slimmere robots zullen naar verwachting de komende tien jaar voldoende kansen creëren voor belangrijke spelers op de Robotic Process Automation (RPA)-markt.

Driver zijn toenemende acceptatie en ontwikkeling van RPA-ondersteunde zelflerende conversatie-chatbots; toenemende acceptatie van geavanceerde technologieën zoals AI, cloud en machine learning; ontwikkelingen en innovaties in RPA om aan de wensen van de consument te voldoen; toenemende acceptatie van deep learning en neurale netwerken. Een belemmering daarentegen is het tekort aan hoogopgeleide arbeidskrachten en bedreigingen op het gebied van cybersecurity. Een kans tot slot is de toenemende aandacht voor mensbewuste AI-systemen en de ontwikkeling van slimmere robots.

Misschien vind je deze berichten ook interessant