Home Bots & Business Onderzoek: Hoe kies je een robot?

Onderzoek: Hoe kies je een robot?

door Pieter Werner

Bedrijven gebruiken steeds meer robotica in een grote verscheidenheid aan industrieën, maar veel bedrijven begrijpen volgens Lux Research nog steeds niet wat er momenteel mogelijk is met de technologie van vandaag of welke leveranciers de oplossingen kunnen bieden die ze nodig hebben. In het nieuwe rapport ‘Building Robotics Solutions’ presenteert Lux Research een raamwerk voor het selecteren van leveranciers van robotica.

Onderzoeksanalist bij Lux en hoofdauteur van het rapport Josh Kern zegt: “De meeste bedrijven wenden zich tot automatisering en robotoplossingen om tekorten aan arbeidskrachten aan te pakken, wat gebruikelijk is in bedrijfstakken met repetitieve taken met een hoog personeelsverloop. Bedrijven gebruiken ook vaak robots om gevaarlijke taken te automatiseren, zodat hun werknemers niet in gevaar komen. ” Robots waren ooit vooral te vinden in de productie, maar vinden nu hun weg naar openbare ruimtes zoals winkels en werken in sommige gevallen zij aan zij met mensen, wat ontwikkelaars ertoe aanzet hun ontwerpen te heroverwegen voor zowel veiligheid als consumentvriendelijkheid.

Scenario’s

Met zoveel verspreiding in robotica-gebruiksscenario’s en zoveel verschillende functies en leveranciersoorten om uit te kiezen, kan het navigeren door dit landschap een uitdaging zijn. Kern legt uit: “Bedrijven moeten een gestructureerd raamwerk volgen om een ​​robotica-leverancier te identificeren. Als een kant-en-klare oplossing niet bestaat voor een bepaalde use-case, moeten bedrijven leveranciers evalueren op hun technische mogelijkheden en aanpassingsmogelijkheden. ” Die criteria omvatten precisie en nauwkeurigheid, autonomie, eenvoud van de gebruikersinterface, schaalbaarheid en veiligheid. Bedrijven zullen merken dat het aanpassingsniveau varieert tussen verschillende soorten leveranciers, zoals onderzoeksinstituten, robotica-aannemers en bedrijven die semi-aangepaste of kant-en-klare platforms aanbieden.

Volwassen

Wat leveranciers betreft, ‘bieden onderzoeksorganisaties en robotica-aannemers de hoogste precisie en de meest autonome robots’, zegt Kern, terwijl ‘kant-en-klare platforms snel kunnen worden ingezet, maar over het algemeen alleen worden gebruikt voor eenmalig gebruik.’ Bepaalde industrieën, zoals logistiek en productie, zijn al zeer volwassen in hun gebruik van robotica en zullen gemakkelijk autonome oplossingen vinden in kant-en-klare platforms. De industrieën met de minste robotica-volwassenheid, zoals de chemische en energie-industrie, zullen moeten investeren in op maat gemaakte, geavanceerde oplossingen om in hun behoeften aan zeer autonome robots te voorzien. Lux Research waarschuwt dat veel van deze nieuwe, op maat gemaakte oplossingen vijf tot tien jaar verwijderd zijn van een significante impact in die industrieën.

Misschien vind je deze berichten ook interessant