Home Bots & Brains NVIDIA koopt Arm om AI-capaciteit uit te breiden

NVIDIA koopt Arm om AI-capaciteit uit te breiden

door Pieter Werner

NVIDIA zet vol in op het faciliteren van kunstmatige intelligentie met de acquisitie van chipfabrikant Arm. De R&D-afdeling van Arm in Cambridge zal daarom worden uitgebreid  met een AI-onderzoeks- en onderwijscentrum Ook zal een met Arm/NVIDIA technologie  gebouwde AI-supercomputer worden ontwikkeld.

Vandaag hebben NVIDIA en SoftBank Group bekend gemaakt dat NVIDIA Arm koopt voor  $ 40 miljard. Hiermee wil NVIDIA zijn AI-computerplatform samenvoegen met het ecosysteem van Arm om oplossingen voor kunstmatige intelligentie te faciliteren.

Robotica

NVIDIA zal voortbouwen op de R&D-capaciteit van Arm in het Verenigd Koninkrijk. en een nieuw wereldwijd expertisecentrum voor AI-onderzoek vestigen op de campus van Arm in Cambridge. NVIDIA zal investeren in een ultramoderne, Arm-aangedreven AI-supercomputer, trainingsfaciliteiten voor ontwikkelaars en een startup-incubator, die onderzoekstalent moet aantrekken en een platform zal creëren voor innovatie en industriële partnerschappen op gebieden zoals de gezondheidszorg. , robotica en zelfrijdende auto’s.

AI

“AI is de krachtigste technologie van onze tijd, het heeft een nieuwe computergolf gelanceerd”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “In de komende jaren zullen biljoenen computers met AI een nieuw internet-of-things creëren dat duizenden keren groter is dan het huidige internet-of-people. Onze combinatie zal een bedrijf creëren dat fantastisch gepositioneerd is voor het tijdperk van AI.

Ecosysteem

“Simon Segars en zijn team bij Arm hebben een buitengewoon bedrijf opgebouwd dat bijdraagt ​​aan bijna elke technologiemarkt ter wereld. Door de AI-computermogelijkheden van NVIDIA te verenigen met het enorme ecosysteem van de CPU van Arm, kunnen we computergebruik bevorderen van de cloud, smartphones, pc’s, zelfrijdende auto’s en robotica tot IoT, en AI-computing uitbreiden naar alle uithoeken van de wereld.

R&D

“Deze combinatie heeft enorme voordelen voor zowel bedrijven, onze klanten als de industrie. Voor het ecosysteem van Arm zal de combinatie de R & D-capaciteit van Arm een ​​boost geven en zijn IP-portfolio uitbreiden met NVIDIA’s toonaangevende GPU- en AI-technologie.”

Partner

“NVIDIA is de perfecte partner voor Arm”, zegt Masayoshi Son, voorzitter en CEO van SBG. “Sinds de overname van Arm zijn we onze verplichtingen nagekomen en hebben we zwaar geïnvesteerd in mensen, technologie en R&D, waardoor we het bedrijf hebben uitgebreid naar nieuwe gebieden met een hoog groeipotentieel. Door de krachten te bundelen met een wereldleider in technologische innovatie, ontstaan ​​nieuwe en opwindende kansen voor Arm. Dit is een boeiende combinatie die Arm, Cambridge en het Verenigd Koninkrijk naar de voorgrond van enkele van de meest opwindende technologische innovaties van onze tijd projecteert en daarom is SoftBank verheugd te investeren in het succes van Arm als grootaandeelhouder in NVIDIA. We kijken ernaar uit om het aanhoudende succes van het gecombineerde bedrijf te ondersteunen. ”

Visie

“Arm en NVIDIA delen een visie en passie dat alomtegenwoordige, energiezuinige computers zullen helpen bij het aanpakken van de meest urgente problemen ter wereld, van klimaatverandering tot gezondheidszorg, van landbouw tot onderwijs”, aldus Simon Segars, CEO van Arm. “Om deze visie waar te maken, zijn nieuwe benaderingen van hardware en software en een langdurige inzet voor onderzoek en ontwikkeling vereist. Door de technische sterke punten van onze twee bedrijven samen te brengen, kunnen we onze vooruitgang versnellen en nieuwe oplossingen creëren die een wereldwijd ecosysteem van innovators mogelijk maken. Mijn managementteam en ik zijn verheugd om bij NVIDIA te komen werken, zodat we samen dit volgende hoofdstuk kunnen schrijven. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant