Home Geen categorie Nederlandse ICT-sector organiseert gratis virtueel concert van Jett Rebel

Nederlandse ICT-sector organiseert gratis virtueel concert van Jett Rebel

door Marco van der Hoeven

Vanmiddag om 16:45 uur geeft Jett Rebel een gratis virtueel concert. Dit initiatief van de Nationalevrijmibo.nl is bedoeld voor iedereen in Nederland, en als steun in de rug voor de ICT-sector die op volle toeren draait in tijden van de COVID-19-pandemie.

Social distancing

De afgelopen weken stonden door de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus in het teken van social distancing. Het effect van deze maatregelen had direct een grote impact op de Nederlandse business; bedrijven moesten op grote schaal hun werknemers de opdracht geven thuis te werken. Deze omschakeling vergde veel van de ICT-sector en vanuit deze gedachte heeft een drietal ICT-ondernemers het ‘nationalevrijmibo.nl’-initiatief opgetuigd. Dit initiatief draagt zorg voor de organisatie van het concert en wordt gedreven door Nalta.com, stichting New Dutch Wave en 247streaming.

Vindingrijkheid

Mike Veldhuis, Co-Founder en Partner bij Nalta.com en tevens voortrekker van het nationalevrijmibo.nl-initiatief: “Ik ben de afgelopen weken verrast door de vindingrijkheid van diverse teams binnen de ICT-sector. Op social media zag ik veel posts van teams die virtuele vrijdagmiddagborrels organiseerden. Dit heeft ons geïnspireerd om het virtuele concert te organiseren. Het concert dient als een steun in de rug voor alle hardwerkende Nederlanders en kan bekeken worden door iedereen. Bijvoorbeeld tijdens de virtuele teamborrel.”

Stimulans

Danny Frietman, technologie ondernemer en co-founder van New Dutch Wave: “In dit soort tijden is het belangrijk dat we binnen en tussen de sectoren in Nederland belangeloos steun bieden waar nodig. Ik ben er dan ook trots op dat we dit concert zo snel op poten hebben gezet met alle betrokken partijen. Hopelijk geeft het de ICT-sector een stimulans om verder te gaan met het goede werk dat zij doen voor de Nederlandse bedrijfswereld en biedt het een bekende Nederlandse artiest de kans om ook zijn stem te laten horen in deze markt. Juist deze verbinding tussen de culturele, creatieve en ICT-sector is nu cruciaal om deze crisis samen goed door te komen’.

Indrukwekkend

Koen van Tijn, founder van mediabedrijf 247streaming en FM station 247Spice: “Deze pandemie zet naast de ICT-sector ook de muzieksector onder zware druk. Nu artiesten niet meer kunnen optreden valt er een groot gedeelte van hun inkomsten weg. Vandaar dat we maar al te graag meewerken aan dit initiatief. Daarnaast is het indrukwekkend om te zien wat de ICT-sector allemaal voor elkaar heeft gekregen in de afgelopen weken, wat ons erg motiveert om hen op deze manier een hart onder de riem te steken.”

Het virtuele live concert van Jett Rebel kan door iedereen bekeken worden via:

nationalevrijmibo.nl

Misschien vind je deze berichten ook interessant