Home Bots & Business MVR&Partners komt met digitale assistent voor gemeenten

MVR&Partners komt met digitale assistent voor gemeenten

door Marco van der Hoeven

Steeds meer gemeenten maken gebruik van digitale medewerkers om administratieve lasten te verminderen. Een van de ontwikkelingen die dit in de hand werken is de aankomende Omgevingswet, die met name voor medewerkers Vergunning, Toezicht en Handhaving (VTH) veel handmatige invoer- en controlewerk betekent. MVR&Partners heeft daarom de digitale VTH-assistent ontwikkeld.

Foutloos

De digitale VTH-assistent, die is gebouwd met RPA-software van UiPath, verwerkt aanvragen, checkt gegevens en verwerkt deze in de systemen van de gemeente, volledig foutloos en in enkele minuten. Dit zorgt niet alleen voor een snelle en accurate verwerking, maar voorkomt ook boetes voor achterstanden, of het ad hoc inhuren van extra mankracht.

Vijf werkdagen

MV&R claimt dat de digitale VTH-assistent binnen vijf werkdagen aan de slag kan. De assistent werkt synchroniseert tussen meerdere systemen, leest de post uit en maakt zaken aan. Daarna worden alle gegevens verwerkt, gecontroleerd en gekoppeld. De zaak wordt vervolgens automatisch toegekend aan een behandelaar.

Lees hier meer over de inzet van RPA bij de gemeente Alphen aan den Rijn

Misschien vind je deze berichten ook interessant