Home Bots & Business Klantenservice drijft markt voor conversational AI

Klantenservice drijft markt voor conversational AI

door Pieter Werner

De wereldwijde markt voor Conversational AI-markt zal de komende jaren een forse groei doormaken, met ongeveer 19 procent per jaar tot $ 14,26 miljard in 2026. Deze voorspelling doet het onderzoeksbureau Researchandmarkets in hun nieuwe rapport Global Conversational AI Market Analysis 2020.

Factoren zoals een toenemende vraag naar AI-gestuurde klantondersteuningsdiensten en een stijgende vraag naar AI-gebaseerde chatbots om tijdens de COVID-19 verbonden en geïnformeerd te blijven, drijven de marktgroei aan. Een gebrek aan bewustzijn over AI-oplossingen voor conversaties belemmert volgens de analisten echter de marktgroei.

Service

Vooral door de vraag uit het servicesegment zal de markt voor conversationale AI een lucratieve groei doormaken tijdens de prognoseperiode. Deze groei is voornamelijk te danken aan de brede acceptatie van AI-oplossingen voor conversaties in grote verticale markten voor het bieden van verbeterde klantenondersteuning, waardoor vraag naar professionele en beheerde services over de hele wereld wordt gegenereerd. De meeste leveranciers op de markt bieden een conversational AI-platform om applicaties te bouwen die vragen van klanten oplossen, advies en aanbevelingen geven met behulp van NLP en andere dialooggerelateerde technologieën.

AI

Conversational AI is het gebruik van spraakgebaseerde assistentie, berichten-apps en chatbots om de inhoud te automatiseren. Het moet ook de gebruikerservaring personaliseren. Conversational AI neemt een belangrijke plaats in bij activiteiten voor persoonlijke assistentie, en kan de open interacties analyseren bij het relateren aan het scenario of de casus. Bedrijven maken daarbij steeds vaker gebruik van AI-innovatie door een combinatie van Natural Language Processing (NLP) en machine learning te gebruiken, waardoor de assistenten kunnen worden getraind met branchespecifieke informatie en buitengewone bedrijfsinformatie voor een langere time-to-market.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant