Home Bots in Society Jonge ouders hebben veel vertrouwen in AI de zorg

Jonge ouders hebben veel vertrouwen in AI de zorg

door Pieter Werner

Millennialouders met kinderen van Generation Alpha (jonger dan 11 jaar) hebben veel vertrouwen in AI en andere technologieën voor de gezondheid en het welzijn van hun gezinnen, blijkt uit onderzoek van IEEE, de grootste technische professionele organisatie die zich toelegt op het bevorderen van technologie voor de mensheid.

De resultaten zijn gepubliceerd in “Generation AI 2020: Health, Wellness and Technology in a Post-COVID World.” Generation Alpha omvat personen geboren in 2010 en doorlopend tot en met 2025. Generation Alpha wordt beschouwd als de meest technologisch geïnfundeerde demografie en groeit op en ervaart de voordelen van AI voor hun gezondheid en welzijn.

Robots, desinfecteren, sociale afstand nemen en dineren

Zelfrijdende reinigingsrobots zijn ook ingezet tijdens de pandemie voor verschillende taken, van het desinfecteren van gebieden met behulp van ultraviolet licht en het schrobben van vloeren tot het helpen behouden van veilige omgevingen voor essentiële werknemers en het publiek.

Een meerderheid van de wereldwijd ondervraagde personen (89%) heeft op zijn minst enig vertrouwen in robots om openbare ruimtes zoals een transportcentrum, bioscoop, restaurant of school schoon te maken of te ontsmetten, voordat ze naar binnen gaan om er zeker van te zijn dat het veilig is, waarbij 44% volledig vertrouwen heeft .

Om overbevolking te minimaliseren, sociale afstand te bewaren en de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, worden sensortechnologieën en apps die het aantal mensen op een specifieke locatie aangeven, geïmplementeerd in openbare entertainment- en culturele locaties.

  • Hoewel 46% van de respondenten het er volledig mee eens is (en 82% het er wereldwijd mee eens) dat ze sensortechnologie zouden vertrouwen om de stroom van mensen in en uit openbare ruimtes nauwkeurig aan te geven, zijn minder (38%) het er absoluut mee eens dat ze alleen theaters zouden betuttelen die dit gebruiken technologie.
  • In alle landen is 71% het ermee eens dat ze geen locaties zoals theaters zouden bezoeken voordat er een brede verspreiding van een effectief vaccin is. De mensen in India zijn het er waarschijnlijk mee eens (83%) dat ze geen locaties zoals theaters zullen bezoeken voordat er een brede verspreiding van een effectief vaccin is. Degenen in de VS zijn het het minst waarschijnlijk eens (63%).

Om de gezondheid en veiligheid te bevorderen, worden in sommige restaurants pratende autonome robots gebruikt die naast menselijke bedieningspersoneel werken om te detecteren en te volgen hoe ver gasten van elkaar verwijderd zijn en wanneer nodig, en hen te vertellen sociale afstand te bewaren en twee meter uit elkaar te blijven. Met name 48% van de ondervraagden wereldwijd zegt het er volledig mee eens te zijn dat ze waarschijnlijk zullen luisteren naar een menselijke restaurantmedewerker die hen zegt sociaal afstand te nemen, en 41% is het er helemaal mee eens dat ze waarschijnlijk naar een robot zullen luisteren.

Telehealth en AI-aangedreven verpleegsters voor kinderen

Telehealth, AI en monitoringtools op afstand helpen de verpleging de zorg uit te breiden tot meer dan persoonlijke bewaking aan het bed, waardoor een praktisch virtuele verpleegster ontstaat. Ongeveer de helft van de ouders wereldwijd in 2020 (54%) voelt zich buitengewoon of zeer comfortabel om hun kind tijdens een ziekenhuisverblijf onder de hoede te laten van een AI-aangedreven virtuele verpleegkundige. Het sentiment van ouders over het achterlaten van hun kind bij een virtuele AI-verpleegkundige varieert van land tot land: 52% van de ouders in het VK voelt zich buitengewoon of zeer op hun gemak; 50% van de ouders in Brazilië zijn extreem of zeer comfortabel, 69% van de ouders in India zijn extreem of zeer comfortabel en 71% van de ouders in China zijn extreem of zeer comfortabel, terwijl slechts 29% van de Amerikaanse ouders zich extreem of zeer comfortabel voelen.

3D-geprinte hartimplantaten voor kinderen

Tijdens de pandemie is 3D-printen gebruikt om op innovatieve wijze persoonlijke beschermingsmiddelen, medische hulpmiddelen en testen te creëren. Onderzoekers gebruiken ook 3D-printtechnologieën om organen te ontwikkelen, waaronder harten die menselijke cellen, collageen en biologische moleculen gebruiken, aangezien de beschikbaarheid van menselijke donororganen het verschil kan betekenen tussen leven en dood.

  • Bijna twee op de drie (63%) millenniumouders wereldwijd voelen zich op zijn minst erg op hun gemak bij het toestaan ​​van een goed getest / volledig functioneel 3D-geprint hart dat indien nodig bij hun kind kan worden geïmplanteerd, hoewel ongeveer één op de 10 (11%) zich niet op hun gemak voelt alle.
  • Bijna een kwart van de Amerikaanse ouders (23%) is conservatiever en vindt het helemaal niet prettig om een ​​3D-geprint hart bij hun kind te laten implanteren.

Robotchirurgie voor kinderen en chatbotdiagnoses

Chirurgische robots aangedreven door kunstmatige intelligentie brengen nieuwe innovaties en nauwkeurigheid naar de operatiekamer. Wereldwijd staat een meerderheid van de millenniumouders extreem (29%) of zeer (31%) toe dat robots die door AI worden aangedreven, hun kind kunnen opereren. Hoewel ouders in China zeer waarschijnlijk (63%) en extreem (26%) robotchirurgie bij hun kind toestaan, zegt 41% van de Amerikaanse ouders dat ze dit waarschijnlijk helemaal niet zullen toestaan. Bovendien zegt 64% van de ondervraagden dat ze zeer of zeer waarschijnlijk online zouden chatten met een door AI en spraakherkenning aangedreven chatbot om hun zieke kind te diagnosticeren.

Zelfrijdende schoolbussen bieden universele stressverlichting

Over de hele wereld leren kinderen op afstand via virtuele lessen, gaan ze persoonlijk naar school of een combinatie van beide. Ongeacht het scenario, jongleren met werk en het op tijd vervoeren van kinderen naar school kan stressvol zijn voor ouders en kinderen. Zelfrijdende schoolbussen worden over de hele wereld bestuurd, en 58% van de ouders wereldwijd zal hun kind zeer of zeer waarschijnlijk toestaan ​​om dergelijk vervoer te nemen om hun stress te minimaliseren, mits getest als veilig en bemand door een verzorgende robot.

Virtual Reality Visitatie – vandaag en morgen

Over de hele wereld heeft COVID-19 veel persoonlijke interacties opgeschort, hoewel Virtual Reality (VR) -technologiebezoeksystemen die fotografische en realistische realtime simulaties van persoonlijke ontmoetingen creëren, zijn gebruikt in COVID-19-isolatieafdelingen, waardoor mensen om zieke familieleden virtueel te bezoeken. Wetende dat VR-bezoektechnologie in de toekomst op veel manieren op grotere schaal zal worden gebruikt, zoals verpleeghuizen en intensive care-afdelingen, zegt een meerderheid van de ondervraagden wereldwijd (85%) dat ze een VR-bezoeksysteem zouden gebruiken, terwijl 8% alleen zou bezoeken in persoon.

Ouders verwelkomen robothulp met kinderopvang en huiswerk

De pandemie heeft voor gezinnen gezorgd voor stressvolle uitdagingen, waarbij ouders aan het werk zijn, het online leren van hun kinderen en de dagelijkse huishoudelijke behoeften beheren. Ondertussen schenkt AI leven aan fysiek bewegende, lopende en pratende robots die steeds bedrevener worden in het overbrengen van genegenheid en mededogen.

Volgens de enquête is een meerderheid (66%) van de ouders het erover eens dat als ze de middelen hadden, ze een oppasrobot zouden adopteren om voor hun kinderen te zorgen terwijl ze op afstand van huis werken. Meer dan de helft van de Amerikaanse ouders is het ermee eens (54%) dat het hebben van een robot-oppas om hun kinderen te helpen bij het maken van hun huiswerk een aanzienlijk deel van hun COVID-19-gerelateerde stress zou verlichten, hoewel 39% het daar niet mee eens is. Van de Britse ouders is meer dan twee derde (68%) het ermee eens en meer dan een kwart (27%) het oneens; bijna driekwart van de ouders in Brazilië (73%) is het daarmee eens en 23% is het daar niet mee eens, terwijl 81% van de ouders in zowel China als India het daarmee eens is.

Zouden ouders hun kinderen alleen thuis laten met een robotoppas? Slechts 37% van de ondervraagde Amerikaanse ouders is het ermee eens dat ze een fulltime oppasrobot zouden vertrouwen om voor hun kinderen te zorgen, zelfs als ze niet thuis zijn, terwijl iets meer dan de helft van de ouders in Brazilië (51%) en het VK (54%) ) zijn het daarmee eens, en meer dan driekwart van de ouders in India (76%) en China (80%) zijn het daarmee eens.

Misschien vind je deze berichten ook interessant