Home Bots & Brains JADS gaat samenwerken met ASML

JADS gaat samenwerken met ASML

door Pieter Werner

Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en ASML gaan samenwerken op het gebied van data science. Deze samenwerking brengt academische kennis, onderzoek, internationaal talent en uitdagende industriële toepassingen samen. De twee partners zullen zich in eerste instantie richten op afstudeeropdrachten van JADS-studenten van ASML en een case study binnen het Data Entrepreneurship in Action programma (DEIA).

Data science wordt steeds belangrijker voor de halfgeleiderindustrie als geheel en voor de technologie van ASML in het bijzonder. ASML’s Big Data Analytics Innovation Lab, dat grote hoeveelheden bedrijfs- en machinedata verzamelt en analyseert, zocht de samenwerking met JADS. Teamleider Diederick Edel: “Samenwerking vormt de kern van de cultuur van ASML en we zijn verheugd om samen te werken met een vooraanstaande academische instelling als JADS. Het geeft ons toegang tot de nieuwste academische kennis en nieuwe perspectieven van jong talent, terwijl het ons ook helpt de vaardigheden van onze medewerkers te ontwikkelen door middel van professionele onderwijsprogramma’s.”

Liesbeth Leijssen, Director Impact bij JADS: “JADS en ASML passen perfect bij elkaar. ASML is een van ’s werelds toonaangevende hightechbedrijven en een belangrijke speler in de Brainport Eindhoven-regio. JADS, met een solide achtergrond in twee universiteiten, is een bron van academische datawetenschapskennis en internationaal talent. Met de domeinkennis en datasets die ASML ter tafel brengt, is de potentie voor interessante opdrachten voor onze studenten enorm.”

De samenwerking gaat bescheiden van start met een JADS-student die in september aan zijn scriptieopdracht bij ASML begint. Maar er zijn al genoeg ideeën voor verdere samenwerking, zoals een beroepsopleiding op maat, deelname aan career events en het ondersteunen van startups. Liesbeth Leijssen: “Met onze gedeelde visie op data science als uitgangspunt, zijn we er zeker van dat dit een langdurige samenwerking wordt die waarde oplevert voor beide partijen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant