Home Bots & Brains India stuurt ‘menselijke’ robot de ruimte in

India stuurt ‘menselijke’ robot de ruimte in

door Pieter Werner
https://youtu.be/Ddm4US8B4qI

India is van plan later dit jaar een robot met een gedeeltelijk menselijk uiterlijk de ruimte in te sturen, als voorbereiding op een bemande missie naar de maan. Deze ‘half menselijke’ robot, genaamd Vyommitra, moet voor de Indian Space Research Organisation (ISRO) het ruimtepak testen. De robot kan meten wanneer de omgeving in de cabine gevaarlijk zou worden voor mensen.

Mislukt

In september al probeerde India al een onbemande raket naar de maan te sturen, de Vikran. Dit mislukte. In december moet de Gagayaan het opnieuw gaan proberen, met robot Vyommitra aan boord. Een jaar later zou de bemande missie plaats moeten vinden, om India na de VS, Rusland en China het vierde land te maken dat een mens op de maan heeft gezet.

Spreken in de ruimte

Robots in de ruimte zijn niet nieuw. In 2011 was NASA het eerst, met de Robonaut in de Space Shuttle. De volgende was Rusland met Fedor, wat staat voor Final Experimental Demonstration Object Research, die naar het International Space Station (ISS) werd gestuurd. En in 2013 stuurde Japan de sprekende robot Kiro naar het ISS.

Misschien vind je deze berichten ook interessant