Home Bots in Society Jaarcongres Nederlandse AI Coalitie: van aanjagen naar implementatie

Jaarcongres Nederlandse AI Coalitie: van aanjagen naar implementatie

door Marco van der Hoeven

Om de mensen achter belangrijke AI-initiatieven in onderzoek, ontwikkeling, toepassing en regulering bijeen te brengen, organiseert de Nederlandse AI Coalitie 12 april aanstaande het congres ‘Van aanjagen naar implementatie’. Doel van het congres is om deelnemers te laten meedenken en praten over praktische AI-toepassingen, de verbinding te leggen met andere disciplines en te leren van experts uit binnen- en buitenland.

Artificiële Intelligentie (AI) verandert ieders leven in toenemende mate en we staan nog maar aan het begin. AI wordt nu al gebruikt in toepassingen zoals gezichts- en spraakherkenning en vertaalapps, voor medische diagnoses en het optimaliseren van vervoer en energiegebruik. Maar ook voor het beïnvloeden van wat we kopen, lezen en stemmen. De komende jaren zal AI steeds verder doordringen in onze samenleving. In het rapport ‘Opgave AI: de nieuwe systeemtechnologie’ concludeerde de WRR al dat Nederland zich goed moet gaan voorbereiden op deze fundamentele verandering.

Kees van der Klauw, Coalitiemanager: “Artificiële intelligentie is ons over tien jaar net zo vertrouwd als nu onze omgang met computers. Algoritmen leren snel (ook van fouten) en ook wij Nederlanders moeten leren hoe we AI het beste willen en kunnen inzetten. Dat is een technische, ethische, juridische én maatschappelijke uitdaging die een grote mate van samenwerking vereist. Het congres dat wij op 12 april organiseren is een wegwijzer in de samenwerking en daarmee nemen we een leidende rol in de implementatie van AI ten behoeve van welvaart en welzijn in Nederland.”

Op het congres spreken toonaangevende experts uit binnen- en buitenland, waaronder:

  • Prof. Dr. Karl Friston (Hoofdwetenschapper bij Verses)
  • Lucilla Sioli (Director AI & Digitale Industrie bij de Europese Commissie)
  • Dr. Onno Zoeter (Principal Data Scientist bij Booking.com)

Daarnaast zijn er ’s ochtends en ’s middags vele interessante sessies. Kijk hier voor het volledige programma

Misschien vind je deze berichten ook interessant