Home Geen categorie iRobot introduceert intelligente, zelf-ledigende schoonmaakrobot in Nederland

iRobot introduceert intelligente, zelf-ledigende schoonmaakrobot in Nederland

door Pieter Werner

iRobot heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Roomba, de Roomba i3. Deze consumentenrobot beschikt over intelligente navigatie, een zelf-ledigende bak en een uitgebreid scala aan gepersonaliseerde schoonmaakfuncties op basis van het recent uitgebrachte iRobot Genius Home Intelligence-systeem.

Met de Clean Base Automatic Dirt Disposal kan de robotstofzuiger zichzelf legen zonder tussenkomst van de gebruiker. Gebruikers hoeven maandenlang geen rekening te houden met het legen van de bak. De Roomba i3+ leegt automatisch tot zestig dagen vuil en afval in de Clean Base, die tevens dient als oplader. Het vuil wordt vervolgens opgeslagen in de AllergenLock-zak van de Clean Base. Deze vangt volgens de fabrikant 99 procent van alle pollen en schimmels op door vier lagen materiaal dat allergenen tegenhoudt.

Kunstmatige intelligentie

Met kunstmatige intelligentie en capaciteiten om het huis in kaart te brengen leert de robot de schoonmaakvoorkeuren van de gebruiker. De Roomba i3+ geeft ook suggesties via de iRobot Home App die op de gebruiker zijn afgestemd, zoals een aanbevolen schoonmaakschema gebaseerd op eerdere schoonmaaktaken. Ook geeft hij schoonmaakadviezen bij verharende huisdieren of tijdens het allergieseizoen.

Stem

Daarnaast is het mogelijk om het automatisch functioneren van de Roomba i3+ in te stellen bij bepaalde situaties of gebruiken. Wanneer iemand bijvoorbeeld van huis vertrekt begint de Roomba i3+ direct met schoonmaken als andere slimme apparaten, zoals de August Wi-Fi Smart Lock hem hiervoor een seintje geven. Deze optie is aangesloten op Alexa of Google, zodat gebruikers hun stem kunnen gebruiken om de robot aan te sturen. De Roomba i3+ ondersteunt ook de Imprint Link Link-technologie, zodat hij kan samenwerken met de iRobot Braava jet m6 dweilrobot.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant