Home Bots & Business Investeringsmaatschappij Vontobel zet RPA in de cloud

Investeringsmaatschappij Vontobel zet RPA in de cloud

door Pieter Werner

De Zwitserse investeringsmaatschappij Vontobel gaat RPA in de cloud inzetten voor geautomatiseerde en uniforme workflows. Dat doet het bedrijf met software van Appian. Vontobel maakt al sinds 2016 gebruik van het Appian Low-Code Platform om operationele bedrijfsprocessen te stroomlijnen, van front-line klantenservice tot back-office governance, risk en compliance.

Op basis van dit platform gaat Vontobel de Appian RPA-mogelijkheden via de cloud toevoegen aan de bestaande on-premise  implementatie. De RPA-bots draaien on-premise om taken te automatiseren en dossiers bij te werken, terwijl het beheer en de orkestratie van de bots in een beveiligde lokale cloud blijft. Op deze manier blijven alle gevoelige klantgegevens lokaal en in volledige controle van Vontobel, waarmee wordt voldaan aan de wetgeving op het gebied van dataprivacy en -bescherming.

Low code

De beleggingsonderneming met een hoofdkantoor in Zürich is gespecialiseerd in vermogensbeheer, activabeheer en beleggingsoplossingen. Appian RPA automatiseert de handmatige processen van Vontobel voor de verwerking van beleggingsactiva, bankproducten en andere operationele workflows. De bots moeten de procestijden significant verkorten, operationele kosten laag houden en datakwaliteit verbeteren.

Hiernaast monitort Appian RPA alle bots en geautomatiseerde processen met realtime analyses en dashboards, waardoor Vontobel een operationeel overzicht heeft voor risicobeheer en naleving van de regelgeving. Vontobel kan bots creëren met een low-code visueel ontwerp en deze snel implementeren, wetende dat er geen bedrijfsgegevens door de publieke cloud hoeven te gaan, maar in Vontobel’s on-premise omgeving blijven.

Misschien vind je deze berichten ook interessant