Home Bots & Business Humanoide robot werkt naast mensen bij Amazon

Humanoide robot werkt naast mensen bij Amazon

door Pieter Werner

Amazon gaat beginnen met het testen van de tweebenige robot Digit in hun bedrijfsvoering. De robot werd eerder dit jaar door Agility Robotics geïntroduceerd als een oplossing voor repetitieve materiaalbehandelingstaken, met als doel menselijke werknemers in dergelijke rollen aan te vullen.

Het robotica-onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Amazon, gelegen ten zuiden van Seattle, zal de eerste locatie zijn waar Digit wordt getest. Deze stap vergroot de bestaande samenwerking tussen Amazon en Agility Robotics, aangezien Agility al deel uitmaakt van het Amazon Industrial Innovation Fund.

Digit is ontworpen voor logistiek werk en is een veelzijdige robot met mensgerichte functies. Het is in staat om te bewegen, grijpen en items te beheren in verschillende delen van een magazijn, inclusief krappe ruimtes en hoeken. De afmetingen maken het geschikt voor omgevingen die zijn gebouwd voor menselijk gebruik. Beide bedrijven zien het potentieel in om mobiele manipulatoroplossingen zoals Digit op grotere schaal te implementeren, waarbij de nadruk ligt op het vermogen om samen te werken met menselijke werknemers en de veiligheid op de werkplek te bevorderen.

Amazon heeft initieel plannen om Digit in te zetten voor tote recycling, een taak die het verzamelen en transporteren van lege totes omvat zodra ze leeg zijn van voorraad.

Damion Shelton, mede-oprichter en CEO van Agility Robotics, gaf commentaar op de aankondiging, waarbij hij het doel van de recente versie van Digit benadrukte om repetitieve taken aan te pakken en menselijke werknemers te assisteren. Emily Vetterick, Director of Engineering bij Amazon, deelde ook haar mening en merkte op het potentieel van robotica-oplossingen zoals Digit in het bevorderen van werkveiligheid, het verbeteren van leveringssnelheden en het bieden van nieuwe carrièremogelijkheden voor Amazon-medewerkers.

Digit’s ontwerp richt zich op mensgerichte ruimtes en taken. Veel van de taken waarvoor het is bedoeld, draaien om menselijke workflows, wat veelzijdig gebruik mogelijk maakt. De primaire functies omvatten bulk materiaalbehandeling binnen magazijnen en distributiecentra. De eerste Digits worden naar verwachting in 2024 geleverd aan klanten in het Agility Partner Programma, met een bredere marktintroductie in 2025.

Agility Robotics heeft ook plannen gedeeld over zijn nieuwe onderneming, RoboFab, een robotproductiefaciliteit van 70.000 vierkante meter in Salem, Oregon. Het bedrijf streeft ernaar om honderden Digit-robots te produceren in het oprichtingsjaar en heeft het potentieel om de productie op te voeren tot meer dan 10.000 robots per jaar. Bovendien zal Digit worden ingezet binnen de RoboFab-faciliteit en taken uitvoeren die vergelijkbaar zijn met wat het zal doen op klantlocaties.

Misschien vind je deze berichten ook interessant