Home Bots in Society Hoe criminelen en politie AI gebruiken

Hoe criminelen en politie AI gebruiken

door Maaike Verschuren

Hoe kunnen criminelen AI gebruiken? En hoe kan de politie AI inzetten om juist criminelen op te sporen? Het United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute (UNICRI) doet hier onderzoek naar onder leiding van Irakli Beridze.

Zo zijn er volgens Beridze verschillende voorbeelden waarin de politie met voorspellingen werkt. “Het is nog nieuw en we zien dat de politie wereldwijd aan het leren is over de voordelen van AI.”

Ook is het interessant voor de politie dat AI kan helpen bij het identificeren van criminelen en terrorristen in verschillende settings.

Hoe criminelen AI gebruiken

Ook criminelen maken volgens Beridze regelmatig gebruik van AI. “We zien dat criminelen op drie verschillende terreinen gebruik maken van AI.”

Als eerste noemt hij digital crimes. “Nu cybercriminelen steeds vaker gebruik maken van AI, worden aanvallen veel gevaarlijker.”

Daarnaast wordt AI ook gebruikt bij ‘fysieke delicten’. “Dan hebben we het over robots en drones. Autonome technologie die gebruikt kan worden voor terroristische aanvallen of ander geweld.”

Ten slotte zijn er criminelen die politieke processen willen manipuleren, met bijvoorbeeld fake video’s. “We hebben al gezien dat de techniek bestaat dat verkiezingen gemanipuleerd kunnen worden.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant

1 comment

“Werk samen tegen crimineel gebruik van AI “ | Rockingrobots 28 februari 2020 - 00:32

[…] ook dit video-interview met Irakli […]

Comments are closed.