Home Bots & Brains Helikopter vliegt zonder piloot

Helikopter vliegt zonder piloot

door Marco van der Hoeven

Rotor, gespecialiseerd in autonome luchtvaarttechnologie, organiseerde onlangs een demonstratie met de eerste live testvlucht van een autonome helikopter. De demonstratie werd uitgevoerd met de R220Y, een onbemand vliegtuig, gebaseerd op de Robinson R22 helikopter.

De R220Y voerde diverse manoeuvres uit, waaronder een volledige opstartprocedure, hoveren, draaien en landen, en was ongeveer drie minuten in de lucht. Het evenement werd afgesloten met de naamgeving van de R550X prototype, “Spirit of New Hampshire.”

Rotor is momenteel bezig met de bouw van de eerste twee R550X helikopters in hun fabriek  in Nashua. Deze helikopters, gebaseerd op de Robinson R44 Raven II en ontworpen voor zware lasten zonder piloot, zijn gepland voor agrarische vluchten later in het jaar. Het toestel heeft een draagvermogen tot 550 kg, een vliegtijd van meer dan drie uur en een topsnelheid van 150 mijl per uur.

Rotor, dat een aanzienlijk aantal hoogtechnologische banen naar New Hampshire heeft gebracht, is van plan nieuwe afdelingen op te zetten in productie, kwaliteitscontrole, verkoop en technische ondersteuning ter ondersteuning van het R550X-programma.

Misschien vind je deze berichten ook interessant