Home Bots & Brains Genie Life Sciences Betreedt Europese Markt in Samenwerking met Nederlands Bedrijf GC Biotech

Genie Life Sciences Betreedt Europese Markt in Samenwerking met Nederlands Bedrijf GC Biotech

door Pieter Werner

Het in Boston gevestigde biotech-startup Genie Life Sciences, dat gespecialiseerd is in laboratoriumautomatisering door middel van software en robotica, heeft vandaag een strategisch partnerschap aangekondigd met het Nederlandse bedrijf GC biotech. Dit bedrijf is een distributeur van een breed scala aan producten voor automatisering in life sciences.

De samenwerking stelt GC biotech in staat om de producten van Genie in te zetten als een laboratoriumautomatiseringsoplossing voor hun klanten. Het automatiseringsplatform van Genie omvat de Genie LabMate, een geavanceerde slimme robot voor vloeistofbehandeling, en Genie LabOS, een cloudgebaseerde software waarmee laboratoria meerdere instrumenten via één platform kunnen bedienen. Het platform kan worden gebruikt voor diverse toepassingen, waaronder genomica, proteomica, geneesmiddelenontdekking en -screening, celcultuur en meer.

“GC biotech is een natuurlijke keuze voor een distributiepartner voor de automatiseringsproducten van Genie. We delen een gezamenlijke visie op het bevorderen van life sciences door automatisering en het bieden van de volgende generatie vloeistofbehandelingstechnologie”, zei Paul Berning, vicepresident van commerciële operaties bij Genie Life Sciences. “Via deze samenwerking met GC biotech zijn we enthousiast over de mogelijkheid om onze producten aan de Europese markt te leveren.”

“GC biotech wil het voor R&D-, klinische en diagnostische laboratoria zo gemakkelijk mogelijk maken om hun processen te automatiseren. De hybride aanpak van Genie Life Sciences met hardware en hun LabOS-software past perfect in deze visie”, zei Glenn Nohar, eigenaar en CEO van GC biotech.

Misschien vind je deze berichten ook interessant