Home Bots & Business FANUC demonstreert nieuwe controller

FANUC demonstreert nieuwe controller

door Pieter Werner

FANUC zal op MODEX in Atlanta hun Power Motion i-MODEL A Plus (PMi-A Plus) bewegingscontroller presenteren. De controller zal worden ingezet voor de aansturing van FANUC’s nieuwe Alpha i-D Series Servos en Drives in een automatisch opslag- en ophaalsysteem (ASRS). De demonstratie laat zien hoe de PMi-A Plus zeven assen tegelijkertijd aanstuurt, in combinatie met een collaboratieve robot, de FANUC CRX-10iA. 

Een belangrijk element in de demonstratie is de inzet van FANUC’s Robot ON-SITE, dat het eenvoudiger maakt om een FANUC collaboratieve robot of robot aan een FANUC CNC te koppelen. Dit platform maakt het mogelijk om tot vier FANUC collaboratieve robots of robots aan één CNC te verbinden, wat meer geavanceerde productieprocessen mogelijk maakt.

De PMi-A Plus fungeert als de centrale controller voor de geautomatiseerde opstelling, waardoor een extra programmeerbare logica controller overbodig wordt. Ook wordt FANUC’s nieuwe industriële PC (iPC) getoond, ontworpen voor een duurzame touchscreen-interface met verbeterde verwerkingssnelheid en veilige connectiviteit. Gebruikersvriendelijke interfaces worden gecreëerd met FANUC Picture, een tool voor het maken van aangepaste grafische schermen.

De PMi-A Plus is ontworpen om meerdere taken tegelijk te beheren. De controller kan verschillende industriële apparaten aansturen en meerdere programma’s zowel gelijktijdig als onafhankelijk van elkaar uitvoeren. Het ondersteunt tot 32 controleassen, verdeeld over maximaal 10 onafhankelijke besturingspaden, waarbij elk pad een maximum van 24 assen en vier assen van gelijktijdige beweging kan beheren. De geavanceerde functies van de PMi-A Plus maken flexibele bewegingscontrole mogelijk, gebruikmakend van feedback op basis van positie, snelheid, koppel of druk. Dit maakt het geschikt voor een scala aan toepassingen, waaronder vullen, wikkelen, printen, verpakken, stempelen en meer.

Misschien vind je deze berichten ook interessant