Home Bots & Business European Robotics Forum naar juni 2022

European Robotics Forum naar juni 2022

door Marco van der Hoeven

De data van het European Robotics Forum 2022 zijn gewijzigd. ERF2022 staat nu gepland voor 28-30 juni 2022 in Rotterdam. Organisatoren euRobotics en de Universiteit Twente hebben dit besluit genomen naar aanleiding van de nieuwste en snel veranderende omstandigheden die zijn ontstaan ​​door de Covid-19-pandemie.

In een verklaring zegt de organisatie vandaag:

De afgelopen drie maanden hebben we de Covid-19-situatie in heel Europa nauwlettend in de gaten gehouden. Bij het streven naar een fysiek European Robotics Forum in 2022, is de gezondheid en veiligheid van onze aanwezigen altijd onze topprioriteit geweest. We zagen de Delta-variantgolf stijgen, zijn hoogtepunt bereiken en weer verdwijnen, en tot voor kort hadden we vertrouwen in een evenement ter grootte van ERF in de laatste week van maart 2022.

Dat is nu allemaal veranderd met de opkomst van de Omicron-variant. Ondanks dat er nog veel onduidelijkheid over is, zijn er toch een aantal dingen duidelijk. Het verspreidt zich tot nu toe sneller dan welke andere variant dan ook, en de meeste zorgstelsels in heel Europa komen al tot het uiterste. Ook al lijkt het erop dat de ziekte van de Omicron-variant minder ernstig is, de dominante factor voor de komende maanden is de uitzonderlijk snelle groei.

De verwachting is dat de druk op de zorgstelsels daardoor langer hoog zal blijven. Aanvullende Covid-19-maatregelen om de Omicron-golf onder controle te houden totdat vaccinatie en boostershot-immuniteit en natuurlijke immuniteit door infectie zijn bereikt, worden al geïmplementeerd in verschillende Europese landen en kunnen in andere worden verwacht. Er zijn al hernieuwde beperkingen op sociale vermenging van kracht en deze zullen waarschijnlijk meer wijdverbreid worden in heel Europa, in ieder geval in de komende dagen en weken.

In deze onzekere tijden willen euRobotics en de Universiteit Twente als Local Organizer hun verantwoordelijkheid nemen en proactief optreden om zekerheid te creëren rondom het European Robotics Forum. Daarom is besloten om ERF2022 te verplaatsen naar 28-30 juni 2022. Dit geeft iedereen de tijd om deze onvoorspelbare periode door te komen en elkaar fysiek te ontmoeten in Rotterdam wanneer het hopelijk veilig is om dat weer te doen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant