Home Bots in Society EU overweegt verbod op gezichtsherkenning

EU overweegt verbod op gezichtsherkenning

door Pieter Werner

De Europese Commissie blijkt een tijdelijk verbod te overwegen op technologie voor gezichtsherkenning, zowel voor private bedrijven als de publieke sector. Dat blijkt uit een document dat de site Euractiv online heeft gezet.

Effect

Volgens de opstellers van het betreffende whitepaper zou een mogelijke maatregel zijn om voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld drie tot vijf jaar, een verbod op gezichtsherkenningstechnologie in te voeren. Die tijd zou dan benut moeten worden voor onderzoek naar het effect van dergelijke technologie, en de risicobeperkende maatregelen die op basis daarvan genomen zouden kunnen worden.

Plannen

Wanneer deze plannen worden uitgevoerd zou dat verschillende initiatieven voor gezichtsherkenning raken, waaronder Duitse plannen om gezichtsherkenning in te voeren op 134 stations en 14 luchthavens, en Franse plannen voor videosurveillance met gezichtsherkenning. Eerder al had Engeland, dat zelf op het punt staat uit de EU te stappen, problemen met slecht functionerende gezichtsherkenning.

Misschien vind je deze berichten ook interessant