Home Bots & Business Desinfectierobot breekt door in reiswereld

Desinfectierobot breekt door in reiswereld

door Pieter Werner

Luchthavens, hotels en spoorwegen zetten steeds vaker desinfectierobots in. Met name het Deense UVD Robotics zet veel van zijn desinfectierobots af op de internationale reismarkt.

Terwijl de laatste prognose van de Amerikaanse Travel Association van Tourism Economics wereldwijd 505 miljard dollar aan verliezen voorspelt tot eind 2020, heeft UVD Robots bekendgemaakt dat haar autonome desinfecterende robot steeds vaker wordt ingezet in hotels, op spoorwegen en in luchthavens wereldwijd.

Virussen

De mobiele, volledig autonome robot van UVD Robots integreert UVC-licht en een groot aantal apps gespecialiseerd in desinfectie om te desinfecteren tegen virussen en bacteriën, niet alleen op oppervlakken, maar ook in de lucht, en biedt een volledig uitgebreide oplossing voor infectiecontrole en -preventie.

Hygiëne

“Aangezien de reis- en horecabranche ernaar streeft reizigers terug te halen, werken ze eraan om aan nieuwe en verhoogde verwachtingen voor veiligheid en hygiëne te voldoen om vertrouwen op te bouwen,” aldus Per Juul Nielsen, CEO van UVD Robots. “Daar onze UVD-robots eenvoudig, veilig en effectief zijn, werken we samen met een toenemend aantal hotels, luchthavens, spoorwegen en anderen om desinfectieoplossingen van ziekenhuiskwaliteit naar deze faciliteiten te brengen. Het zou ons een enorm genoegen zijn om een rol te spelen in het herstel van deze branche.”

De robots worden onder meer ingezet op de volgende locaties:

– YOTEL Boston heeft aangekondigd dat het de UVD Robots-technologie heeft ingezet om geselecteerde cabines te reinigen wanneer deze leeg zijn, waarbij alle high-touch openbare ruimtes ook worden gedesinfecteerd bij sluiting.

– De Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport gebruikt UVD-robots om vergader- en openbare ruimtes te desinfecteren.

– De Gerald R. Ford International Airport (GRR) maakt gebruik van UVD-robots om badkamers, bagageafhaalruimtes, passagierscontrolepunten, TSA-gebieden en meer te desinfecteren buiten kantooruren.

– UVD Robots is sinds enkele maanden operationeel op Heathrow Airport in Londen.

– Het treinstation St. Pancras International in Londen zet UVD-robots in om wasruimtes op de stations te desinfecteren.

Ook in de reisbranche in het Midden-Oosten worden momenteel verschillende bijkomende projecten uitgevoerd, waaronder de internationale luchthaven Hamad in Qatar.

Beeld: YOTEL Boston

Misschien vind je deze berichten ook interessant