Home Bots & Business Dataiku krijgt strategische investering voor AI en ML

Dataiku krijgt strategische investering voor AI en ML

door Pieter Werner

Dataiku, leverancier van AI- en machine learning-platforms, heeft een nieuwe investering ontvangen van Snowflake Ventures, de venture-tak van Snowflake. Samen leveren Dataiku en Snowflake AI-oplossingen waarmee bedrijven alle soorten data science-projecten kunnen bouwen, implementeren en monitoren, inclusief machine learning en deep learning.

Met Dataiku kunnen Snowflake-klanten gebruikmaken van een visuele interface die de samenwerking tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en dataspecialisten mogelijk maakt. Data-teams hebben toegang tot de Data Cloud en kunnen, ondersteund door Snowflake, geautomatiseerde data pipelines, voorspellende analyses en praktische AI-gedreven applicaties bouwen.

De verdere samenwerking tussen Snowflake en Dataiku biedt gezamenlijke klanten toegang te krijgen tot nieuwe cloud-data, die gebruikt kan worden voor het bouwen van AI-gestuurde applicaties en flexibele processen. Met de push-down-architectuur van Dataiku betalen klanten op gebruik (per seconde) van het Snowflake-platform voor data-verwerking, AI-ontwikkeling en het uitvoeren van in productie zijnde data- en AI pipelines.

Misschien vind je deze berichten ook interessant