Home Bots in Beeld Data Science filmfestival IDSFF vindt plaats bij JADS

Data Science filmfestival IDSFF vindt plaats bij JADS

door Marco van der Hoeven

Van 26 t/m 29 augustus 2021 vindt het International Data Science Film Festival plaats, het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op Data Science en AI. Het IDSFF strijkt neer in het Mariënburgklooster, de thuisbasis van Jheronimus Academy of Data Science (JADS), in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. 

Het festival biedt vier dagen lang films, panels, discussies, Q&A’s en netwerkmogelijkheden. De films zijn zorgvuldig geselecteerd en gaan over de mogelijkheden van data en kunstmatige intelligentie en alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Samenleving

Elke film zal worden geïntroduceerd door een wetenschapper of filmmaker, om deze in breder perspectief te plaatsen of te koppelen aan actuele maatschappelijke thema’s. Zo slaat het IDSFF een brug tussen wetenschap, cultuur en innovatie.  Het festival richt zich naast het brede publiek ook op vernieuwers, wetenschappers, filmmakers, critici en opinieleiders, om de stand van zaken en de toekomst van onze samenleving in relatie tot data te bespreken. Films worden vertoond in de historische Kapel en op een buitenscherm in de kloostertuin van Mariënburg. Partners van het festival zijn naast JADS ook Rocking Robots, Unilever, Heijmans, Dataweek NL en de Nederlandse AI Coalitie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant