Home Bots in Beeld Boek: ‘Mensen worden robots, robots worden mensen’

Boek: ‘Mensen worden robots, robots worden mensen’

door Pieter Werner

Futuroloog Mike van Rijswijk heeft het boek ‘Mensen worden robots, robots worden mensen’ uitgebracht. Hierin geeft hij een breed overzicht van de vele innovaties die wereldwijd gaande zijn op het gebied van robotics. Zijn doel met het boek is om te schetsen hoe volgens hem digitalisering en robotisering ons leven in de nabije en verre toekomst gaan bepalen.

Hij verwacht onder meer dat er nieuwe relatievormen ontstaan tussen mens en robot en tussen mens en ‘MetaHumans’. Velen in de toekomst zullen dan een robot als huisvriend hebben. Daarnaast verwacht hij dat over 1,5 jaar de eerste vliegende auto’s de lucht in gaan. Ook ziet hij gebeuren dat robots ons gaan overtreffen in intelligentie en beslissend vermogen.

Toekomst

In de nabije toekomst gaan robots zichzelf bouwen, en kan software zichzelf programmeren. De mens kan profiteren van deze ontwikkelingen door geheugen en intelligentie ‘bij te chippen’, en protheses aansturen met de hersenen.

Transformeren

De vraag is wel hoe snel dit gaat gebeuren. Het roept onder meer ethische vragen op. In zijn boek gaat Mike van Rijswijk in op deze ontwikkelingen, die de wereld zoals wij die kennen zullen transformeren.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant