Home Bots & Business Algoritme optimaliseert winkelvoorraden supermarkt

Algoritme optimaliseert winkelvoorraden supermarkt

door Pieter Werner

Supermarktketen Poiesz heeft onlangs de laatste van haar 69 filialen gemigreerd naar de replenishment applicatie repleniQ. Het kloppend hart hiervan is het onderliggende dataplatform. Op basis van een grote hoeveelheid historische kassatransacties wordt met behulp van tientallen algoritmes een nauwkeurige forecast met bijbehorend besteladvies gegenereerd. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met omzet fluctuaties, acties, promoties en seizoenspatronen.

Door middel van gestandaardiseerde interfaces wordt repleniQ aan bestaande ERP, WMS en POS systemen gekoppeld om zo volledig automatisch bestellingen te plaatsen en goederen te ontvangen. Hierdoor worden in de gehele keten handmatige acties tot een minimum beperkt.

Doordat het platform volledig draait op Azure, de clouddienst van Microsoft, zijn zaken zoals security, schaalbaarheid en continuïteit gewaarborgd en hoeft geen additionele investering te worden gedaan in het eigen datacenter. Deze AI-gebaseerde oplossing is ontwikkeld door Axians, onderdeel van VINCI Energies.

Misschien vind je deze berichten ook interessant