Home Bots & Business Robotrestaurant opent in Californië

Robotrestaurant opent in Californië

door Pieter Werner

Cali Group, Miso Robotics en PopID hebben CaliExpress by Flippy, een volledig autonoom restaurant, geopend in Pasadena, Californië. Het restaurant maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en robotica voor zijn grill- en frituurstations.

Bij CaliExpress by Flippy kunnen klanten bestellingen plaatsen via zelfbedieningskiosken met hun PopID-accounts. De technologie biedt gepersonaliseerde aanbevelingen en vereenvoudigt het betaalproces. De geautomatiseerde systemen van het restaurant zijn ontworpen om versgemaakte burgers te bereiden, waaronder opties gemaakt van een wagyu-mix, en frietjes die gekookt worden in Flippy, het AI-aangedreven robotfrituurstation.

De introductie van deze technologieën moet de veiligheid en efficiëntie in de keuken verbeteren. Zo wordt verwacht dat het frituurstation van Flippy risico’s als uitglijden en brandwonden vermindert en verspilling van voedsel en olie minimaliseert. Het restaurant is ontworpen om te functioneren met een kleiner personeelsbestand dan traditionele restaurants, terwijl het concurrerende lonen biedt.

John Miller, CEO van PopID en bestuurslid van Miso Robotics, zei: “Dit is het eerste werkende restaurant ter wereld waar zowel het bestellen als elk kookproces volledig geautomatiseerd is.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant