Home Bots & Business Agility Robotics haalt $ 20 miljoen op om humanoïde robots te bouwen

Agility Robotics haalt $ 20 miljoen op om humanoïde robots te bouwen

door Pieter Werner

Agility Robotics, fabrikant van ‘mensachtige’ robots heeft een investering binnengehaald van $ 20 miljoen. De humanoide robots zijn bedoeld voor logistieke dienstverleners, e-commerce retailers en plekken waar robots naast mensen kunnen werken om repetitief, fysiek veeleisend of gevaarlijk werk veilig en schaalbaar te automatiseren.

Digit, een humanoïde robot, is volgens de fabrikant gebaseerd op twee decennia onderzoek en ontwikkeling op het gebied van mensachtige dynamische mobiliteit en manipulatie. De robot kan omgaan met ongestructureerd binnen- en buitenterrein, en zich overal bewegen waar mensen ook kunnen komen.

Vraag

“Als investeerders in de robotica en logistieke ecosystemen, kennen we maar al te goed de uitdagingen waarmee retailers en logistieke bedrijven worden geconfronteerd bij het aannemen van honderdduizenden mensen tijdens een stijgende vraag, zoals de huidige pandemie en, vaker, vakantieperiodes”, aldus Bruce Leak, partner bij Playground Global en het bestuurslid van Agility Robotics. “Met Digit is Agility Robotics uniek gepositioneerd om een ​​praktische en schaalbare oplossing te bieden voor bedrijven die ook de menselijke veiligheid verbetert.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant