Home Bots & Business ABB zet Augmented Reality in voor installeren van robots

ABB zet Augmented Reality in voor installeren van robots

door Pieter Werner

Voor het installeren van robots heeft ABB de RobotStudio AR-viewer ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers met augmented reality op een smartphone of tablet robots testen, om een idee krijgen van de grootte en schaal van een robot of robotcel en de manier waarop deze op een fabrieksvloer kan worden ingezet.

Met behulp van Augmented Reality (AR) -technologie legt de app de gemodelleerde oplossing over in de echte productieomgeving, met de mogelijkheid om deze op volledige grootte te schalen en door verschillende hoeken te draaien om het beste resultaat te bereiken.

Tijdlijnfunctie

Met de AR Viewer is het mogelijk het model in actie te zien. Een tijdlijnfunctie maakt het mogelijk om de cyclustijd te controleren en snel naar een bepaald tijdstip in de animatie te gaan, zodat u manieren kunt vinden om de prestaties te verbeteren of een mogelijk probleem aan te wijzen.

Gratis

De app is gratis verkrijgbaar in de Apple Store en Google Play Store en kan worden bekeken op elk compatibel smart-apparaat (vanaf iPhone 6s, iPad Pro of hoger en Android 7.0 en hoger met ARCore-ondersteuning) en biedt een goedkope, veilige en gemakkelijke manier om te visualiseren een installatie die kan worden gebruikt door individuen of groepen, zonder de mogelijke zorgen over complexiteit, hygiëne of misselijkheid die kunnen optreden bij VR-gebaseerde alternatieven.

Misschien vind je deze berichten ook interessant