Home Bots in Beeld DREBBL robotsoftware genomineerd voor innovatie-award

DREBBL robotsoftware genomineerd voor innovatie-award

door Marco van der Hoeven

DREBBL BV, een Nederlandse ontwikkelaar van robotprogrammeersoftware, is genomineerd voor de Scale Innovation Award 2023 in de categorie Industrie 4.0 (Smart Industry). De nominatie is gebaseerd op hun Verbotics Weld-software, die het rendabel maakt voor MKB-bedrijven om industriële lasrobots te gebruiken, zelfs bij kleine aantallen en grote variaties.

Traditioneel is het programmeren van lasrobots te duur en tijdrovend voor MKB-bedrijven om te overwegen. DREBBLs Verbotics Weld-software, die sinds oktober 2022 op de Nederlandse markt is, identificeert automatisch alle lasverbindingen vanuit een 3D STEP-file. De software gebruikt vervolgens een op steekproeven gebaseerde bewegings- en planningsalgoritme om per geïdentificeerde las het meest ideale pad en positie te plannen voor de lastoorts, op basis van kennis van de omgeving, de kinematica en de dynamiek van de robotcel. Gebruikers hebben geen robotica-expertise nodig, maar praktische kennis van lassen is wel een pré.

De Scale Innovation Award is een prijs die wordt uitgereikt aan innovatieve bedrijven en organisaties uit de regio Drechtsteden, Hoeksche Waard en Molenlanden. De prijs is bedoeld om innovatie in de regio te stimuleren en te bevorderen. Naast de nominatie voor de prijs, biedt deelname aan de wedstrijd en het winnen ervan bedrijven en organisaties publiciteit, kennis en netwerkmogelijkheden.

De Scale Innovation Award wordt uitgereikt in vier categorieën: Industrie 4.0 (Smart Industry), Verduurzaming & Voortbewegen, Zorg en Human Capital. DREBBL BV is genomineerd in de categorie Industrie 4.0 (Smart Industry). De winnaar van de prijs wordt vanavond bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Scale Innovation Award in 2023.

Misschien vind je deze berichten ook interessant