Home Bots & Business Succesvolle eerste editie van Holland Digital House

Succesvolle eerste editie van Holland Digital House

door Marco van der Hoeven

Het Mobile World Congress in Barcelona was een van de eerste grote evenementen die dit voorjaar sneuvelden vanwege de coronacrisis. Dit betekent dat ook de groots opgezette fysieke Nederlandse bijdrage niet doorging. Digitaal komen de Nederlandse deelnemers echter gewoon bij elkaar. Vorige week vond daarom ‘Holland Goes Digital’ plaats.

In samenwerking met GSMA en geopend door staatssecretaris Mona Keijzer (Ministerie van Economische Zaken & Klimaat) werd de eerste editie van Holland Digital House georganiseerd door Enterprise Summit. Bijna 800 personen wereldwijd hadden zich aangemeld voor dit evenement om meer te leren over innovatie- en digitaliseringsinitiatieven in Nederland.

Traditie

De Holland Digital Summit zou plaatsvinden op 26 februari 2020 tijdens MWC20 in Barcelona. Vanwege de annulering van MWC20 vanwege COVID-19 kon dit live evenement niet doorgaan, maar Enterprise Summit organiseerde op 7 mei 2020 het online evenement Holland Digital House. Het begin van een nieuwe traditie?

2021

Enterprise Summit heeft – in nauw overleg met haar Nederlandse partners – een driejarige overeenkomst getekend met GSMA als organisator van zowel Holland Pavilion als Holland Digital House. De plannen voor MWC2021 zijn al aanwezig. In feite hebben de meeste van onze gewaardeerde MWC20-partners zich er nu toe verbonden hun huidige overeenkomst met ES te verlengen en zullen ze deelnemen aan MWC21. Nederland wordt vertegenwoordigd in Hal 6, Fira BCN.

Roadmap

Het doel van dit webinar was om de roadmap van Nederland op weg naar een van de meest innovatieve digitale economieën ter wereld onder de aandacht te brengen. Het was een informatieve sessie met bijdragen van zowel de publieke als private sector in Nederland. Zes inspirerende sprekers hebben inzicht gegeven in hun doelen, beleid en activiteiten om de Nederlandse Digitale Economie te stimuleren. De impact van COVID-19 op de digitale economie is besproken, hoe kunnen we ons beter voorbereiden op toekomstige (gezondheids) crises?

Redenen

Waarom een ​​Holland Digital House? Er zijn goede redenen om in samenwerking met GSMA een dergelijk partnerprogramma te ontwikkelen. De Dutch Mobile Community zal met de nieuwste content, diepgaande discussies, uitgebreide kennisoverdracht en netwerken een uitstekende profilering kunnen beleven. Nederlandse innovaties op het gebied van digitalisering presenteren en rapporteren over relevante Nederlandse hightechinitiatieven en usecases.

Promotie

Het belangrijkste doel is de promotie van de Nederlandse digitale economie en profilering van Nederland als een zeer innovatief land met de slogan “Voor elke wereldwijde uitdaging is er een Nederlandse oplossing”. Holland gaat digitaal en zelfs meer in dit COVID-19-tijdperk. De impact van de Corona-situatie op digitalisering en innovatie-initiatieven is ook aangepakt. Wordt de uitrol van 5G vertraagd of versneld vanwege COVID-19?

Onderwerpen

Na een welkomstwoord van de heer Dick van Schooneveld (VP, moderator) en de inleidende opmerkingen van mevrouw Mona Keijzer (staatssecretaris, ministerie van Economische Zaken & Klimaat) en mevrouw Afke Schaart (VP, hoofd Europa, GSMA) vijf vooraanstaande sprekers nemen het woord en behandelen onderwerpen die te maken hebben met digitale transformatie en digitaal leiderschap: de heer Maarten Tossings (voorzitter Digitale Taskforce, Economic Board Zuid-Holland), de heer Marijn Fraanje (CIO, Stad Den Haag), de heer Job Voorhoeve ( Digital Practice Leader, Amrop Executive Search), de heer Jeroen Kleinjan (TMT Leader, ING Bank) en mevrouw Jeanine Vos (Executive Director, GSMA).

Misschien vind je deze berichten ook interessant