Home Bots & Business Spot release 2.1 ondersteunt datacollectie

Spot release 2.1 ondersteunt datacollectie

door Pieter Werner

De nieuwe update voor robot Spot, versie 2.1, bevat functies om grote hoeveelheden data te verzamelen en te verwerken. Agile mobiele robots zoals Spot kunnen enorme hoeveelheden locatiegegevens verzamelen, bestaande analysetools een boost geven en teams in staat stellen zich te concentreren op actie in plaats van observatie.

Gebruikers

In het eerste jaar van Spot op de markt volgden de ontwikkelaars van Boston Dynamics het gebruik ervan, zoals de werkstroom voor applicatieontwikkeling van de klanten: hoe ze sensoren bevestigen, gegevens analyseren en de robot integreren in hun bestaande systemen.

Uit de doos

Spot Release 2.1 speelt in op die inzichten en vergemakkelijkt het bevestigen van sensoren, het verzamelen en opslaan van data, en het integreren van die data in bestaande systemen. Met 2.1 maken deze functies Spot direct bruikbaar uit de doos voor autonome gegevensverzamelingsmissies.

Metadata

Spot heeft nu de mogelijkheid om metadata aan afbeeldingen toe te voegen, ze te koppelen aan de locatie van de robot, door de gebruiker gedefinieerde labels of aangepaste waarden zoals GPS-coördinaten van een bijgevoegde payload. Hierdoor kunnen gebruikers hun gegevens in context plaatsen, bijvoorbeeld: sitefoto’s van meerdere missies combineren in één weergave, afbeeldingen sorteren op asset-ID of datasets verzamelen voor training in computervisie-modellen.

Boston Dynamics werkte aan het gebruik van standaard gegevenstypen (JPEG-afbeeldingen, JSON- en CSV-metadatabestanden) om integratieknelpunten te elimineren en bouwde een krachtig systeem voor ontwikkelaars om hun eigen datastromen in de logboeken van de robot te schrijven.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant