Home Bots & Business SAP kondigt generatieve AI-assistent Joule aan

SAP kondigt generatieve AI-assistent Joule aan

door Pieter Werner

SAP heeft Joule aangekondigd, een AI-assistent die gebruikmaakt van natuurlijke taalverwerking, bedoeld om operationele processen in bedrijven te ondersteunen. Joule wordt ingebed in het cloud enterprise portfolio van SAP en moet inzichten gaan bieden op basis van data uit SAP-oplossingen en bronnen van derden.

Joule is ontwikkeld om proactief gecontextualiseerde inzichten te leveren door snel data te sorteren en te contextualiseren uit diverse systemen. Hierdoor kunnen gebruikers sneller werken. Joule wordt geïntegreerd in diverse SAP-applicaties, zoals HR, financiën, supply chain, inkoop en klantbeleving.

De gebruikerservaring met Joule moet vergelijkbaar zijn met het raadplegen van een collega; gebruikers kunnen in alledaagse taal vragen stellen of problemen voorleggen en krijgen antwoorden die zijn gebaseerd op een brede set van bedrijfsdata. Dit biedt de mogelijkheid voor bedrijven om geïnformeerde beslissingen te nemen en operationele efficiency te verbeteren.

Beschikbaarheid

Joule zal later dit jaar beschikbaar worden gesteld met SAP SuccessFactors-oplossingen en de SAP Start-site. Verdere integratie in andere SAP-oplossingen, zoals SAP S/4HANA Cloud, zal begin volgend jaar plaatsvinden, met meer updates die in de komende maanden worden aangekondigd tijdens diverse evenementen van SAP.

Misschien vind je deze berichten ook interessant