Home Bots & Business Samenwerking SAS en Microsoft met AI in de cloud

Samenwerking SAS en Microsoft met AI in de cloud

door Pieter Werner

Microsoft en SAS hebben een strategische samenwerking aangekondigd waar AI een belangrijke rol in speelt. Als onderdeel van deze samenwerking zullen de bedrijven de analytische producten en brancheoplossingen van SAS migreren naar Microsoft Azure als preferente cloudprovider voor de SAS Cloud. Deze samenwerking bouwt voort op SAS-integraties in Microsoft-cloudoplossingen voor Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 en Power Platform en ondersteunt de gedeelde visie van bedrijven om gebruik van AI te stimuleren.

Ondersteund door gezamenlijke co-selling en go-to-market-activiteiten, zullen later dit jaar aanvullende SAS-producten en -oplossingen worden uitgerold. “Door deze samenwerking zullen Microsoft en SAS onze klanten helpen de groei te versnellen en nieuwe manieren te vinden om innovatie te stimuleren met een breed scala aan SAS Analytics-aanbiedingen op Microsoft Azure”, aldus Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President van Cloud en AI. “SAS, met zijn erkende expertise op het gebied van analyse, data science en machine learning, is een strategische partner voor Microsoft, en samen zullen we klanten in tientallen industrieën en branches helpen bij het aanpakken van hun meest kritische en complexe analytische uitdagingen.”

Werklasten

Organisaties over de hele wereld stappen over op de cloud om te innoveren en sneller hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Als onderdeel van deze transitie migreren veel klanten, zoals het in St. Louis gevestigde hospitaal Mercy, hun SAS-analytische werklasten naar Azure om de prestaties en kostenefficiëntie te verbeteren.

“Bij Mercy zijn we gefocust op het continu verbeteren van patiëntenzorg en resultaten en het realiseren van de rol van data-analyse en machine learning om die focus aan het licht te brengen. Door met SAS en Microsoft samen te werken, kunnen we profiteren van analysesoftware en het Azure-cloudplatform om ons vermogen te versterken om Real World Evidence te gebruiken voor betere resultaten en beter geïnformeerde zorg, ”zegt Curtis Dudley, Mercy Vice President van Data Analytics. “We zijn enthousiast over het potentieel voor verhoogde snelheid, schaalbaarheid en een uitgebreide catalogus van analyseoplossingen die het partnerschap van SAS en Microsoft ons biedt om ons te helpen een nieuw zorgmodel te leveren.”

Visie

“SAS en Microsoft hebben een gedeelde visie om klanten te helpen hun initiatieven voor digitale transformatie te versnellen. We begrijpen allebei dat het gaat om het verrijken van gegevens en het verbeteren van levens door betere beslissingen, ”zegt Oliver Schabenberger, Chief Technology Officer en Chief Operating Officer van SAS. “Door samen te werken met Microsoft krijgen klanten een meer naadloos pad naar de cloud dat snellere, krachtigere en eenvoudigere toegang tot SAS-oplossingen biedt en betrouwbare beslissingen mogelijk maakt met analyses die iedereen – ongeacht het vaardigheidsniveau – kan begrijpen.”

Alliantie

Dit omvat het optimaliseren van SAS Viya, de nieuwste release van het cloud-native-aanbod van het bedrijf voor Azure, en het integreren van SAS ‘uitgebreide portfolio van brancheoplossingen, van fraude tot risico tot detailhandel, in de Azure Marketplace voor verbeterde productiviteit en verbeterde bedrijfsresultaten voor klanten.

“De samenwerking tussen SAS als leider op het gebied van analyse en Microsoft als leider op het gebied van cloud zorgt voor een interessante strategische alliantie. Met de planning van SAS om integraties te bouwen in het volledige cloudportfolio van Microsoft (Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 & Power BI), biedt dit veel gezamenlijk oplossingspotentieel, ”zegt Steve White, Program Vice President, Channels and Alliances bij IDC.

Modellen

Bovendien zullen Microsoft en SAS door middel van het partnerschap mogelijkheden onderzoeken om SAS-analysemogelijkheden, waaronder branchespecifieke modellen, te integreren in Azure en Dynamics 365 en nieuwe marktklare gezamenlijke oplossingen te bouwen voor klanten die native zijn geïntegreerd met SAS-services in meerdere verticale industrieën . Deze verdere integratie stelt SAS-klanten in staat om te profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud voor hun analyses en AI-workloads.

Microsoft en SAS bieden klanten bijvoorbeeld al oplossingen waarmee ze op grote schaal kunnen profiteren van de enorme hoeveelheid gegevens die wordt gegenereerd door het Internet of Things door het Azure IoT-platform van Microsoft te combineren met de edge-to-cloud IoT-analyse en AI-mogelijkheden van SAS . Momenteel gebruikt de stad Cary, NC, een gezamenlijk IoT-aanbod van Microsoft en SAS om een ​​cruciale oplossing voor overstromingsvoorspelling aan te drijven.

Overstromingen

“Lokale overstromingen is iets dat alle gemeenschappen meemaken, en dat van ons is geen uitzondering”, zegt Nicole Raimundo, Cary’s Chief Information Officer. “Met behulp van sensoren, weergegevens, SAS IoT-analyses en het Azure IoT-platform verwachten we het situationeel bewustzijn van stijgende stroomniveaus te vergroten, te voorspellen waar overstromingen kunnen optreden en onze noodhulp door automatisering te verbeteren. Cary is ook trots dat ze deze gegevens met onze naburige gemeenschappen kan delen om hen te helpen hun burgers beter van dienst te zijn. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant